ZAVRŠEN DIJALOG POLITIČKIH STRANAKA: Sastanak trajao četiri sata, Vučić se na početku obratio učesnicima (FOTO/VIDEO)

Novosti online

28. 04. 2021. u 16:55

MEĐUSTRANAČKI dijalog o poboljšanju izbornih uslova, bez posredovanja Evropskog parlamenta, počeo je u sredu u Skupštini Srbije sastankom predstavnika 26 partija sa naše političke scene, koji je trajao nešto više od četiri sata.

ЗАВРШЕН ДИЈАЛОГ ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА: Састанак трајао четири сата, Вучић се на почетку обратио учесницима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija

Na skupu su učestvovali lider Dveri Boško Obradović, predsednici ĐB Saša Radulović, DSS Miloš Jovanović i POKS Žika Gojković, Aleksandar Šešelj (SRS)...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, prema saznanjima "Novosti" da se polazi od belog papira, da ne postoji spremno rešenje i tražio od učesnika da iznesu predloge o eventualnoj izmeni zakonske regulative, medijskog predstavljanja i međusobnog odnosa stranaka. On je posle tri sata, otišao sa dijaloga zbog obaveza.

ŽALBA KOMUNISTA 

NOVA komunistička partija Jugoslavije i Savez komunističke omladine Jugoslavije predali su protestno pismo predsedniku Skupštine Ivici Dačiću, jer ih nije pozvao na sastanak, iako su se prijavili. Naveli su da su osnovani pre tri decenije i da se nadaju da će na sledeći skup biti pozvani, a nepravda ispunjena.

Predstavnici partija su imali po deset minuta da iznesu svoje stavove. Među porukama funkcionera stranaka bile su i one o tome da su Kosovo i Metohija i Republika Srpska najvažnija pitanja za Srbiju i da pritisci za strane mire i ujedinjuju.

Ministar poljoprivrede i predstavnik SNS Branislav Nedimović rekao je pre sastanka, da je važno da se vodi dijalog i da svi pokušaju da uđu u parlament, ali samo na izborima.

Potpredsendik SNS Miloš Vučević rekao je da se naprednjaci ne ustručavaju da razgovaraju o svim temama, ali bez ucena i pritisaka.

- Za SNS nema tabu tema i može da se razgovara i svemu, vodeći računa o Ustavu i zakonima Srbije. Da čujemo mišljenja svih učesnika, ali ne može niko spolja da presuđuje. Do izbora je još oko deset meseci i ima dovoljno vremena za dijalog, ako postoji volja svih stranaka i ako dijalog nije put da se izbegnu izbori - naveo je Vučević.

On je pozdravio učešće predsednika Vučića u dijalogu bez posrednika iz EP, dok je rekao da u razgovorima pod medijacijom evroposlanika, lider Srbije neče direktno ulestvovati, ali ne isključuje nete tet-a-tet razgovore. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

LICEMERJE DRAGANA ĐILASA: Podržao je potpisivanje Briselskog sporazuma, e evo šta sad kaže (VIDEO)