VULIN O ZAHTEVIMA HAŠKOG TRIBUNALA: To je politički pritisak, hoće da sruše Vučića!

Tanjug

19. 04. 2021. u 00:33

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, govoreći o zahtevu Haškog tribunala za izručenje Vjerice Radete i Petra Jojića, da je reč o političkom pritisku i pokušaju napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ВУЛИН О ЗАХТЕВИМА ХАШКОГ ТРИБУНАЛА: То је политички притисак, хоће да сруше Вучића!

Foto: P. Mitić

- Oni znaju da je naš parovosudni sistem daleko bolji od većine u okruženju i znaju koliko držimo do zakona. Ovo je politički pritisak. Ovo je pokušaj napada na Vučića. Na kraju hoće da ga sruše i to nije nešto što rade od juče - rekao je Vulin u nedelju uveče u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Vulin je dodao da očekuje da se taj pritisak podigne na najviši mogući nivo.

On je naglasio da je Vučić obnovio Vojsku Srbije i obezbedio ogromna ulaganja u vojsku i policiju, ali je ocenio da je čak i važnije od toga to što je vraćeno samopoštovanje vojsci i policiji, kao i naciji i državi.

Govoreći o najavljenom jačanju kapaciteta Torlaka i vakcinaciji, Vulin je naglasio i da je Vučić dokazao šta znači imati čvrsto i jasno vođstvo u kriznoj situaciji.

- Uspeo je da sačuva politicku stabilnost i da sve pokrene u jednom pravcu. Već dobijamo po pristima od EU, već je stavljeno do znanja da ne treba tako glasno da govorimo koliko smo uspešni.

- Srbija je više pomogla zemljama regiona nego EU - rekao je Vulin i ocenio da to ne bi uspelo da je Srbija čekala EU.

Ministar se osvrnuo i na izvođenje vežbe "Odgovor 2021", navodeći da je cilj bio da se pokaže kakav je jedinstven odgovor vojske i policije.

On je rekao da je pokazano da i pripadnici MUP-a mogu da pruže podršku i ratu kao i u miru.

- Dobro je za Srbe gde god da žive da vide da država jača. Nema moćne države koja ne može da zaštiti svoje ljude, a to se radi oružjem. Kaže se ko ne hrani svoju vojsku, hraniće tuđu - rekao je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu