VUČIĆ O IZRUČENJU RADETE I JOJIĆA: Ovo je pitanje odnosa prema državi, ne dam da ponižavate Srbiju!

Novosti online

17. 04. 2021. u 23:09

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je ponosan na to što nijednog trenutka nije ugrozio srpske nacionalne interese, niti je dozvolio da neko ponižava Srbiju, kao i da će neće to dozvoliti ni po pitanu zahteva Haga za izručenje Petra Jojića i Vjerice Radete.

ВУЧИЋ О ИЗРУЧЕЊУ РАДЕТЕ И ЈОЈИЋА: Ово је питање односа према држави, не дам да понижавате Србију!

Foto: Printscreen

Postupajući sudija Mehanizma za krivične sudove u Hagu u predmetu protiv dvoje srpskih radikala Vjerice Radete i Petra Jojića zatražio je od predsednika Mehanizma da obavesti Savet Bezbednosti UN da Srbija nije ispunila svoje obaveze prema tom sudu, jer nije uhapsila i izručila Jojića i Radetu.

Na pitanje novinara na B92 u emisiji Fokus, hoće li Jojić i Radeta biti izručeni Hagu, Vučić je rekao: "Imamo institucije, prošli put sudija Dilparić je odbio taj zahtev, jer se kod nas po zakonima predviđa mogućnost da se izručuju oni koji su optuženi za ratne zločine, ali ovi ljudi nisu optuženi za ratne zločine već za nepoštovanje suda".

Kako kaže, sve vreme i na svaki način pokušavaju a unize Srbiju.

- Pitanje nepoštovanja suda je posao za srpske pravosudne organe, ali oni nisu želeli to, već su želeli politički pritisak. E, nema problema, sada ćete na taj politički pritisak da dobijete politički dogovor. Tako da kada to pošaljete SB da tamo nešto pametuju, ja ću da idem u SB da im odgovaram po tom pitanju, pa baš da vidim kako će to interesantno da bude, bas će lepo da bude i meni i njima - rekao je Vučić.

Dodao je da očekuje tom prilikom baš zanimljivu diskusiju.

- To nije pitanje odnosa prema zločinu već odnosa prema državi. Ne dam da ponižat drzavu Srbiju kao što ste je gazili i ponižavali decenijama. -naveo je predsednik. Vučić ističe da je ponosan na to što je čuvao mir i stabilnost, kao i na to što nijednog trenutka nije ugorizo srpske nacionalne interese i nije dozvolio bilo kome da ponižava Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije