NEĆEMO DOZVOLITI NOVI POGROM: Vučić o razgovorima sa Prištinom i promovisanju ideje "velike Albanije"

Novosti onlajn

17. 04. 2021. u 22:50

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija neće dozvoliti proterivanje i pogrom Srba sa Kosova i Metohije.

НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ НОВИ ПОГРОМ: Вучић о разговорима са Приштином и промовисању идеје велике Албаније

Foto: Printscreen

Na pitanje o izjavi Vjose Osmani o navodnoj tužbi protiv Srbije i napadima na Srbe na Kosmetu, Vučić je rekao da ne bi trebalo zaboraviti da smo „šest meseci gledali glorifikovanje Vjose Osmani i Aljbina Kurtija“.

- To je toliko besmisleno, glupo, da ja više nemam reči - rekao je Vučić gostujući na TV B 92.

Vučić je dodao da priština ne želi da pronađe kompromis već da ostane zamrznuti konflikt.

- Nama to ne treba, ali nećemo dozvoliti pogrom i proterivanje našeg stanovništva. Mnogo toga smo preživeli. To se neće dogoditi - istakao je Vučić.

U Beogradu hvale protagoniste „velike Albanije“, sraman je autošovinizam koji gajimo.

Vučić je rekao da se o stvaranju „velike Albanije“ neskriveno govori i čak se priča intenzivira, a na to niko ne reaguje.

On je rekao odgovarajući na pitanje o izjavu Saljija Beriše o velikoj Albaniji, da je ponosan na činjenicu što je za one koji to propagiraju on najveća smetnja.

Vučić je rekao da ovde niko ne kaže da je Srbija za ujedinjenje sa Republikom Srpskom, ali da su svi su skočili protiv toga, dok o velikoj Albaniji svi ćute.

- Ćute i ovde u Beogradu i hvale te protagoniste. Sramota je autiošovinizam koji gajimo - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Jelena

17.04.2021. 23:19

Za sve je u pravu, pa više niko nikada ne bi dozvolio da se narodu desi što se dešavalo. Branićemo i štititi sve što je naše i čuvaćemo ono što su nečiji dedovi nama ostavili

Jelena

18.04.2021. 11:57

Zapdne sile ne podrzavaju politiku Vucica, politiku mira i dobrosusedskih odnosa. Oni imaju samo koristi kada se na nasim prostorima vode ratovi odakle profitiraju. Dobro je da Vucic ne naseda na provokacije!!

Tanja

18.04.2021. 13:45

Priština ne želi da pronađe kompromis već da ostane zamrznuti konflikt, a Srbiji to ne treba i nećemo dozvoliti pogrom i proterivanje našeg stanovništva na KiM koji svašta preživeo.