MINISTAR SELAKOVIĆ DOPUTOVAO U TEHERAN: Iran je naš tradicionalni partner i prijateljska zemlja (FOTO)

Novosti online

17. 04. 2021. u 17:34

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Seleković započeo je zvaničnu posetu Iranu susretom sa zamenikom ministra industrije, rudarstva i trgovine i predsednikom iranske Organizacije za promociju trgovine Hamidom Zadbumom, sa kojim je razgovarao o mogućnostima intenziviranja ekonomskih odnosa naših dveju država.

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ДОПУТОВАО У ТЕХЕРАН: Иран је наш традиционални партнер и пријатељска земља (ФОТО)

FOTO: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Selaković je konstatovao da je Iran tradicionalni partner Srbije i prijateljska zemlja, i da je u obostranom interesu da dobri politički odnosi budu iskorišćeni za unapređenje ekonomske saradnje.   

FOTO: Ministarstvo spoljnih poslova

Srbija je, kako je dodao, zainteresovana za ponudu iranskih partnera da se razgovara o sporazumu o slobodnoj trgovini između naše dve države. 

Sagovornici su ocenili da su oblasti u kojima je moguće unaprediti saradnju brojne, poput farmaceutske industrije, prehrambene industrije i poljoprivrede, automobilske industrije, IT sektora, industrije nameštaja, tekstilne i mašinske industrije... 

FOTO: Ministarstvo spoljnih poslova

Selaković će prvog dana posete Teheranu razgovarati i sa iranskim kolegom, ministrom inostranih poslova Mohamedom Džavadom Zarifom, a narednog dana sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem, predsednikom parlamenta Mohamedom Bagerom Galibafom i ministrom poljoprivrede Kazemom Havazijem.

FOTO: Ministarstvo spoljnih poslova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JUBILEJ PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama