VUČIĆ SUTRA NA VOJNOJ VEŽBI "ODGOVOR 2021": Predsednik Srbije obilazi dva poligona

Tanjug

16. 04. 2021. u 15:24

NA poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" sutra će biti održana Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021", kojoj će prisustvovati predsednik Aleksandar Vučić.

ВУЧИЋ СУТРА НА ВОЈНОЈ ВЕЖБИ ОДГОВОР 2021: Председник Србије обилази два полигона

Foto: Goran Šljivić

Vučić će najpre prisustvovati prikazu na poligonu "Orešac" u 11 sati, a potom u 12.30 izvođenju vežbe na poligonu "Pasuljanske livade", najavila je pres služba predsednika Republike.

Za sutrašnji "Odgovor 2021" sve je spremno, a juče je održana i generalna proba vežbe.

Na poligonu "Orešac" prikazana je sposobnost specijalnih jedinica vojske i policije za izvođenje protivterorističke akcije i rešavanje talačke situacije, dok su na "Pasuljanskim livadama" su jedinice Kopnene vojske, RV i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a prikazale postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Dejstvovale su lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane a jedinice Kopnene vojske prikazale su manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

U završnici zajedničke vežbe sutra će više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na dva poligona prikazati deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (37)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti