NOVO FLAGRANTNO KRŠENJE SPORAZUMA: Priština negativno odgovorila na zahtev Petkovića za posetu KiM

D. Zečević

16. 04. 2021. u 08:11

PREDSEDNIK Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću negativno je odgovoreno iz Prištine na zahtev da poseti južnu srpsku pokrajinu.

НОВО ФЛАГРАНТНО КРШЕЊЕ СПОРАЗУМА: Приштина негативно одговорила на захтев Петковића за посету КиМ

Foto Tanjug

I dok ističu da su predstavnici privremenih institucija u Prištini sinoć negativno odgovorili na obaveštenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da danas i sutra poseti pokrajinu i razgovara sa srpskim narodom, iz Kancelarije za Kosovo i Meothiju naglašavaju da je očigledno da će nova vlast u Prištini iskoristiti svaki mogući izgovor, pa i situaciju sa koronavirusom, da nametne antisrpsku politiku barijera i zabrana.

- Reč je o flagrantnom kršenju sporazuma postignutih u Briselu, posebno onih kojima se reguliše sloboda kretanja, ali je i jasna poruka Beogradu da u političkim liderima u Prištini nema iskrenog sagovornika za dijalog i politiku koja je okrenuta budućnosti, već naprotiv - nazadnim stavovima koji poništavaju i svaku pomisao na postizanje dogovora i kompromisa-itiče se u saopštenju za javnost Kancelaije za KiM i dodaje da u prilog tome svedoči činjenica da uoči osme godišnjice Briselskog sporazuma, Priština nastavlja da brutalno krši sve sporazume, od formiranja Zajednice srpskih opština do postignutih dogovora o slobodi kretanja.

- Apsurdni su izgovori Prištine i pozivanje na epidemiološku situaciju na Kosovu i Metohiji, jer o pandemiji Priština nije razmišljala kada smo želeli da vakcinišemo građane s Kosova i Metohije ili kada je Beograd imao najbolju nameru da donira određeni broj vakcina Prištini, nego se Kovida u Priština sete kada hoće da zabranjuju posete-ističu u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaju da je direktor Petković u vreme kada se intenziviraju incidenti u srpskim sredinama na KiM, želeo da razgovara sa srpskim narodom o pomoći države, ali i smiri tenzije i zamoli ih da ne nasedaju na gotovo svakodnevne provokacije, ali da Priština očigledno nema interes da se situacija smiri, već da nastavi da podgreva tenzije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!