PRIPISUJU NAM LAŽNE ZLOČINE: Miloš Jovanović (DSS) o potrebi da se usvoji rezolucija o genocidu u NDH

V. M.

13. 04. 2021. u 11:32

VEĆ smo predlagali rezoluciju o genocidu u NDH, ali ona tada nije ušla u skupštinsku proceduru. Mislimo da je sada sazreo trenutak da se takav dokument usvoji, imajući u vidu različite događaje u poslednje vreme, pa i snimanje filma "Dara iz Jasenovca".

ПРИПИСУЈУ НАМ ЛАЖНЕ ЗЛОЧИНЕ: Милош Јовановић (ДСС) о потреби да се усвоји резолуција о геноциду у НДХ

Miloš Jovanović

Ovako Miloš Jovanović, predsednik DSS, trenutno vanparlamentarne partije, objašnjava odluku ove stranke da baš sada Skupštini podnese Predlog rezolucije o genocidu u NDH. On kaže da je neposredan povod osamdeseta godišnjica osnivanja Nezavisne Države Hrvatske, ali i da aktuelna situacija ukazuje na potrebu za ovim dokumentom.

- Ponovo ima nastojanja da se Srbiji nametne lažna krivica i odgovornost za lažne zločine, kao što je to činjeno posle Drugog svetskog rata, kada se pravila lažna paralela između Srbije i Hrvatske. Sada se ponovo insistira na tome da se u Srebrenici dogodio genocid. Imali smo i izjavu nemačkog ambasadora Šiba, koji je rekao da je bombardovanje moralo da se desi da bi se sprečio genocid na KiM. Time nas je praktično optužio za genocidnu nameru. A mi smo zapravo bili najveća žrtva genocida.

Da li ste razgovarali sa predstavnicima vlasti o vašem predlogu? Očekujete li da će ga SNS podržati?

- Nismo razgovarali sa naprednjacima, nemamo tu vrstu kanala i komunikacije sa njim. Mi samo radimo svoj posao, a za njih je pitanje da li će usvojiti rezoluciju.

Ukoliko bi SNS podržao rezoluciju, da li bi to otvorilo te kanale komunikacije i stvorilo prostor za moguću saradnju na nekim pitanjima?

- Kada je reč o politici, nemam problem da sarađujem sa svima sa kojima može nešto strateški da se uradi za državu. Svejedno da li se taj neko zove Vučić ili Đilas. Ja sam se i ranije zalagao za vraćanje obaveznog vojnog roka i ako SNS to predloži sigurno da ću reći "svaka čast". To su pitanja koja prevazilaze stranke i stranačke lidere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Komandant 1001

26.04.2021. 14:13

A zašto Ambroz nije doneo Rezoluciju o geneocidu NDH ?! Zato što mi znamo koji ne bežimo od istine, da isti taj samozvani maršal nikada, ama baš nikada tokom NOB rata nije imao niti jednu ofenzivu na ustaše i da su mu najmoćniji ratnici bili u Zagrebu (živeli u hotelu Explanade) koji su se dogovarali sa predstavnicima NDH i Reicha....NOB tajni arhivi (kao i Vatikanski) polako isplivavaju na površinu uzburkanih talasa današnjice !