PRIPISUJU NAM LAŽNE ZLOČINE: Miloš Jovanović (DSS) o potrebi da se usvoji rezolucija o genocidu u NDH

V. M.

13. 04. 2021. u 11:32

VEĆ smo predlagali rezoluciju o genocidu u NDH, ali ona tada nije ušla u skupštinsku proceduru. Mislimo da je sada sazreo trenutak da se takav dokument usvoji, imajući u vidu različite događaje u poslednje vreme, pa i snimanje filma "Dara iz Jasenovca".

ПРИПИСУЈУ НАМ ЛАЖНЕ ЗЛОЧИНЕ: Милош Јовановић (ДСС) о потреби да се усвоји резолуција о геноциду у НДХ

Miloš Jovanović

Ovako Miloš Jovanović, predsednik DSS, trenutno vanparlamentarne partije, objašnjava odluku ove stranke da baš sada Skupštini podnese Predlog rezolucije o genocidu u NDH. On kaže da je neposredan povod osamdeseta godišnjica osnivanja Nezavisne Države Hrvatske, ali i da aktuelna situacija ukazuje na potrebu za ovim dokumentom.

- Ponovo ima nastojanja da se Srbiji nametne lažna krivica i odgovornost za lažne zločine, kao što je to činjeno posle Drugog svetskog rata, kada se pravila lažna paralela između Srbije i Hrvatske. Sada se ponovo insistira na tome da se u Srebrenici dogodio genocid. Imali smo i izjavu nemačkog ambasadora Šiba, koji je rekao da je bombardovanje moralo da se desi da bi se sprečio genocid na KiM. Time nas je praktično optužio za genocidnu nameru. A mi smo zapravo bili najveća žrtva genocida.

Da li ste razgovarali sa predstavnicima vlasti o vašem predlogu? Očekujete li da će ga SNS podržati?

- Nismo razgovarali sa naprednjacima, nemamo tu vrstu kanala i komunikacije sa njim. Mi samo radimo svoj posao, a za njih je pitanje da li će usvojiti rezoluciju.

Ukoliko bi SNS podržao rezoluciju, da li bi to otvorilo te kanale komunikacije i stvorilo prostor za moguću saradnju na nekim pitanjima?

- Kada je reč o politici, nemam problem da sarađujem sa svima sa kojima može nešto strateški da se uradi za državu. Svejedno da li se taj neko zove Vučić ili Đilas. Ja sam se i ranije zalagao za vraćanje obaveznog vojnog roka i ako SNS to predloži sigurno da ću reći "svaka čast". To su pitanja koja prevazilaze stranke i stranačke lidere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024