ŠEŠELJ UPOZORIO NA PAKLENI ALBANSKI PLAN: Naša armija mora biti spremna da odmah interveniše

Novosti online

11. 04. 2021. u 09:35

PREDSEDNIK SRS prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je u jutarnjem programu TV Pink da Srbima na Kosovu i Metohiji preti opasnost od vojne baze koju Albanci grade za svoje paravojedinice na brdu Crnuša.

ШЕШЕЉ УПОЗОРИО НА ПАКЛЕНИ АЛБАНСКИ ПЛАН: Наша армија мора бити спремна да одмах интервенише

Foto: Pink TV printskrin

- Mi moramo biti veoma oprezni, naša vojska mora biti spremna da se ta opasnost pretvori u realnu, kako bi odmah intervenisala. To je strataški veoma važan položaj i odatle se dobrim artiljerijskim oružjem mora i ceo sever Kosova i Metohije kontrolisati. Opasno je i to što Albanci nemaju pravo na vojne baze. Nemaju pravo po Rezoluciji 12/44 - rekao je dr Šešelj.

Predsednik SRS je istakao da su Albanci u južnoj srpskoj pokrajini izgradili svoju vojnu bazu bez odobrenja Saveta bezbednosti.

- Te stvari ne idu na dobro i mi ćemo to jednom morati rešavati malo strožim merama. Bolje bi bilo da postignemo kompromis da Kosovo i Metohija ostanu u sastavu Srbije, a da Albanci dobiju visok stepen autonomije, pa čak i ta autonomija da im bude garantovana od Saveta bezbednosti, ali otcepljenje Kosova i Metohije ne može biti realna opcija, niti tema razgovora. Nema šta o tome da se razgovara, to ne treba dopustiti - izjavio je lider radikala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Nikola

11.04.2021. 09:54

Naša vojska mora munjevito na zauzme sever KiM! U tim okolnostima može da se pregovara,u suprotnom sledi napad na sever pomognut amerikom i nemačkom a biće i sasovaca tu i eto rata! Onda je legitimno da ih sve sravnimo!

Dubravka

11.04.2021. 14:17

@Nikola - Hoćeš li i ti ići u tu vojsku koja ih treba da sravni? Ili ćeš poslati sina? Šešelj im a četiri, a ko od njih će otiči u rat? Prema tome ne žuri! Trenutno nije sazrela situacija na svetskom političkom polju. Srbija mora na prvom mestu privredno ojačati. Pre svega mora imati jake saveznike na svetskog nivoa. Predsednik se zalaže za privredni razvoj. Imam puno poverenje u njegov rad. Prvi predsednik u istoriji koji misli na svoj narod. Prvi koji neizmjerno voli svoj narod.

1244

13.04.2021. 18:32

@Dubravka - Ево ја ћу ићи у рат (поново). Имам 52. године и још много (ако Бог да) живота пред собом. Нисам за рат и нисам ни за кафанску тучу, али ако ме неко дира браним се. А ово кршење свих споразума и договора од стране Албанаца и њихових ментора улази у завршну фазу, када ћемо морати реаговати или нас неће (за коју деценију) бити. Непријатељи Срба и све што је српско неће се зауставити на Косову и Метохији

Miki

11.04.2021. 15:08

Prirodna reakcija je kiks! Nasa zemlja je neutralana!!!! Nasa snaga treba da se ogleda u diplomatiji i velikoj aktivnosti u OUN da se natera KFOR da radi svoj posao! Ne trebaju nam ministri koji sede, takodje i ambasadori...

daki

11.04.2021. 15:09

Nas Precednik zna da politikuje i to dobro,vidimo rezultate i hvala mu veliko.Ali dali zna da ratuje ako dodje do toga trebalo bi da se preispita sa nasim prijateljima,bilo bi i pozeljno zakucati na vrata dok nije kasno i kod Francuza jer se dosta pitaju na globalnom nivou...

vitabrevis

11.04.2021. 15:48

Spremi svoje sinove! Ja, moje NE DAM!!! (Širok je "nebeski šar", po Njegošu)! Ja sa svojim sinovima i kćerima mogu da prihvatim život gde god mi ponude... Ti i tvoja kamarila, možete da živite od politike SAMO OVDE i nigde više!!! Pa i ovo ovde je pod večitim znakom pitanja...