ŠEŠELJ UPOZORIO NA PAKLENI ALBANSKI PLAN: Naša armija mora biti spremna da odmah interveniše

Novosti online

11. 04. 2021. u 09:35

PREDSEDNIK SRS prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je u jutarnjem programu TV Pink da Srbima na Kosovu i Metohiji preti opasnost od vojne baze koju Albanci grade za svoje paravojedinice na brdu Crnuša.

ШЕШЕЉ УПОЗОРИО НА ПАКЛЕНИ АЛБАНСКИ ПЛАН: Наша армија мора бити спремна да одмах интервенише

Foto: Pink TV printskrin

- Mi moramo biti veoma oprezni, naša vojska mora biti spremna da se ta opasnost pretvori u realnu, kako bi odmah intervenisala. To je strataški veoma važan položaj i odatle se dobrim artiljerijskim oružjem mora i ceo sever Kosova i Metohije kontrolisati. Opasno je i to što Albanci nemaju pravo na vojne baze. Nemaju pravo po Rezoluciji 12/44 - rekao je dr Šešelj.

Predsednik SRS je istakao da su Albanci u južnoj srpskoj pokrajini izgradili svoju vojnu bazu bez odobrenja Saveta bezbednosti.

- Te stvari ne idu na dobro i mi ćemo to jednom morati rešavati malo strožim merama. Bolje bi bilo da postignemo kompromis da Kosovo i Metohija ostanu u sastavu Srbije, a da Albanci dobiju visok stepen autonomije, pa čak i ta autonomija da im bude garantovana od Saveta bezbednosti, ali otcepljenje Kosova i Metohije ne može biti realna opcija, niti tema razgovora. Nema šta o tome da se razgovara, to ne treba dopustiti - izjavio je lider radikala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece