POGON ZA NOVIH ČETRDESET I PET RADNIH MESTA: Otvaranje nove proizvodne linije u Javoru u Zubinom Potoku

D.Zečević

07. 04. 2021. u 14:25

KOMPANIJA Javor u Zubinom Potoku u kojoj trenutno na poslovima konfekcije radi 45 žena u saradnji sa kompanijom Jumko otvoriće novu proizvodnu liniju na kojoj će se stvoriti uslovi za još toliko radnih mesta.

ПОГОН ЗА НОВИХ ЧЕТРДЕСЕТ И ПЕТ РАДНИХ МЕСТА: Отварање нове производне линије у Јавору у Зубином Потоку

Foto: D. Zečević

 - Ovo je posle sastanka sa Branislavm Trajkovićem, generalnim direktorom kompanije Jumko, Veselinom Kočanoviće, pomoćnikom direktora Kancelarije za KiM i Srđanom Vulovićem , gradonačelnikom Zubinog potoka, saopštio Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Na sastanku je prema Petkovićevim rečima razgovarano o mogućnostima dodatnog unapređenja privrednog razvoja u opštini Zubin Potok

 - Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i Vlada Srbije čine sve da pomognu privrednom razvoju srpskih sredina na Kosovu i Meothiji. Imamo posebne programe za razvoj poljoprivrede,ali i privrede, nabavku opreme i ostalih proizvodnih linija - istakao je posle današnjeg sastanka Petković koji je naglasio da će nova proizvodna linija u kompaniji Javor u Zubinom Potoku otvaranjem novih radnih mesta omogućiti bolji standard u ovoj srpskoj opštini na severu Kosmeta ali istovremeno i nove poslove kompaniji Jumko.

I dok podseća da Kancelarija za KiM poseduje posebne programe za razvoj poljoprivrede ali i privrede, naavku opreme, direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković naglašava da će proizvodna linija u kompaniji Javor u Zubinom potoku pružiti mogućnost ženama da svojim radom, znanjem i umećem doprinesu razvoju svojih porodica ali i opštine Zubin Potok. On je istakao da će Kancelarija nastaviti sa ulaganjem sredstava i podržati ovaj ali i svaki drugi vid privrednog razvoja srpskih sredina na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024