PETKOVIĆ: Osmani nastavila sa kampanjom mržnje

D.Z.

05. 04. 2021. u 16:26

NOVI ciklus u političkim odnosima sa Beogradom, umesto porukama o dijalogu i zajedničkom rešavanju problema, Vjosa Osmani nastavila je kampanjom mržnje i neprijateljstva prema Beogradu.

ПЕТКОВИЋ: Османи наставила са кампањом мржње

Foto Tanjug

Ovo je između ostalog u saopštenju za javnost ocenio Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju napominjući da su od dve izjave koje je za manje od 24 sata Osmani dala sa nove pozicije u okviru Privremenih institucija samouprave, obe su bile uperene prema Beogradu i obojene otvorenim animozitetom prema srpskim narodu.

-To veoma jasno govori da će prioriteti nove vlasti u Prištini, umesto dijaloga i traganja za kompromisom biti ogoljena mržnja prema Srbima. U tome, nažalost, nije usamljena jer zapaljivu antisrpsku retoriku nastavlja da podgreva i njen politički mentor Aljbin Kurti-naveo je Petković i dodao da umesto toga, Osmani i Kurti treba da smognu snage da prevaziđu antisrpsku opsesiju i okrenu se dijalogu, kompromisu, razgovoru, zajedničkom traganju za rešenjem i ispunjavanju međunarodno priznatih obaveza.

-Beograd je na tom putu punih osam godina i uprkos svim opstrukcijama Prištine, ucenama i pretnjama, istrajava u naporima da osigura stabilnu budućnost i mir za sve narode na ovim prostorima-zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)