GLAVNA TEMA POVRATNIČKE SREDINE: Ministar Goran Rakić razgovarao sa ambasadorom OEBS na KiM Majklom Davenportom

D.Z.

06. 04. 2021. u 21:22

MINISTAR za zajednice i povratak Goran Rakić, sastao se danas sa ambasadorom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu Majkl Devenportom.

ГЛАВНА ТЕМА ПОВРАТНИЧКЕ СРЕДИНЕ: Министар Горан Ракић разговарао са амбасадором ОЕБС на КиМ Мајклом Давенпортом

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju za javnost ovog ministarstva, diskutovano o političkoj situaciji na Kosmetu na temu bezbednosti nevećinskih zajednica sa posebnim naglaskom na povratničke sredine, zaštiti i promovisanju prava nevećinskih zajednica kao i situaciji kada je u pitanju pandemija Kovid-19.

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

- Ministar Rakić i šef misije OEBS-a Majkl Devenport su se tokom susreta složili da se mora predano raditi na poboljšanju života svih zajednica na Kosmetu i da to mora biti osnovni cilj svih institucija. Kada je u pitanju bezbednost u povratničkim sredinama naglašeno je da su povratnici najranjivija grupa ljudi i da se mora pridati posebna pažnja njihovoj zaštiti i obezbeđivanju sigurnog okruženja-navodi se u saopštenju za javnost i dodaje da su zvaničnici na sastanku istakli da je veoma važno pratiti preporuke struke, kada je u pitanju pandemija Kovid-19, jer samo na taj način možemo imati povoljniju epidemiološku situaciju. Inače, ministar Rakić i šef OEBS-a na Kosovu Devenport su na kraju sastanka izrazili obostrano zadovoljstvo zbog buduće saradnje na važnim pitanjima za proces povratka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!