"NIJE IM OVO MAURICIJUS": Orlić Đilasu - "Svaki uspeh Srbije danas čini kontrast u odnosu na vreme tajkuna dodatno jačim"

Novosti online

03. 04. 2021. u 15:00

KADA žuti tajkun Dragan Đilas svrati malo do Srbije iz Londona, obavezno obiđe svoju privatnu firmu koja se lažno predstavlja kao politička stranka, pa u društvu sledbenika kojih ima toliko da na prste mogu da se prebroje - standardno preti i nesvesno podseća narod zašto ih je sve zajedno oterao na političku deponiju, kaže Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

НИЈЕ ИМ ОВО МАУРИЦИЈУС: Орлић Ђиласу - Сваки успех Србије данас чини контраст у односу на време тајкуна додатно јачим

Foto Tanjug

- Preti žuti tajkun ulicom i nasiljem, ukoliko samo proceni da neće moći drugačije da se dokopa vlasti, a već sada mu je jasno da - neće moći. Jer za njega više ne glasa niko, čak ni kada se skriva iza kojekakvih grupa građana. Kako svedoče Đilasovi dojučerašnji saveznici, oni koji ga sigurno najbolje poznaju - baš tako je bilo nedavno u Zaječaru.

- Dodatno još kažu za Đilasa i svašta slikovito, ali to je tema za njih. Za narod je ovde važna poruka: da je Đilas ponovo rad tuđim glavama da finansira svoj pohod na vlast, svoju nezajažljivu pohlepu večito gladnu nove pljačke narodnih para. Kao što je važno da narod čuje kako tajkun govori o onome što najbolje zna, a to je - kako se krade. I kada govori o onome što mu najviše nedostaje, a to je - moral. Jer za Đilasa i ekipu pitanje morala izgleda se uvek svodilo samo na misao: "Morali smo da na stotine miliona evra uzmemo kroz privatne firme dok smo bili na vlasti, morali smo da otvaramo na desetine računa širom belog sveta i na svaki od njih da stavimo po više miliona tuđeg novca, prosto jer smo - morali" - kaže Orlić.

- Još je i važno što je Đilas nabrojao šta su sve on i njegov kartel narodu uskratili u vreme dok su se lično bogatili: da brige za najstarije - nije bilo, alimentacionih fondova za majke sa decom - nije bilo, besplatnih knjiga i užina - nije bilo, plata i penzija je - samo nestajalo, a ekonomski je zemlja samo devastirana. Jasno, ničega od navedenog nije bilo iz prostog razloga: što su Đilas i ekipa imali neke druge prioritete. Bavili se onim tuđim milionima, računima po belom svetu, Mauricijusom, Hongkongom i ostalim što su "morali" da narodu otmu - navodi Orlić.

- Zato neka ih ne čudi što u Srbiji koju predvodi Aleksandar Vučić danas tajkuni i lopovi nemaju šta da traže na izborima. Svaki uspeh Srbije danas čini kontrast u odnosu na vreme tajkuna i lopova dodatno jačim. I neka ne prete uzalud nasiljem i ukidanjem prava narodu da na izborima odlučuje o svojoj državi i budućnosti svoje dece - to ovde više ne kupuje niko. Nije im ovo Mauricijus. Niti Đilasova preprodaja sekundi na veliko. Ovo je, najzad, Srbija - poštena, vredna i hrabra, rešena da svoju sudbinu više nikada ne prepusti na nemilost najgorima. Ovo je, za razliku od vremena lopova sa političke deponije, danas - država - zaključio je Orlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna