VULIN: Mladi treba da se prijave na profesionalnu obuku

Tanjug

02. 04. 2021. u 16:12

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je danas sve koji žele da profesionalnu karijeru ostvare u policiji i tako budu na usluzi svojoj zajednici i zemlji, da se prijave na konkurs za polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku, koji je nedavno raspisan.

ВУЛИН: Млади треба да се пријаве на професионалну обуку

Foto N. Skenderija

Obilazeći polaznike 28. i 29. klase Centra koji se nalaze na obuci u Sremskoj Kamenici, Vulin je ukazao da je da će jedan broj polaznika, koji prođu konkurs i završe obuku, obavljati posao pozornika, saopšteno je iz MUP-a.

Izrazio je zadovoljstvo zbog velikog odziva mladih ljudi na konkurs upravo za pozornike.

-Vratićemo pozornike policajce koji vode računa o svakom kvartu, znaju svako dete, roditelja, znaju brigu svakog svog sugrađanina i znaju ko su oni u zajednici koji krše zakon i mogu da ugroze bezbednost naših porodica-, istakao je ministar.

Ministar je polaznicima 28. i 29. klase Centra za osnovnu policijsku obuku poručio da je policijski posao životna misija brige o drugim ljudima i njihovoj bezbednosti.

-Ovi momci i devojke su garant da ćemo biti sigurni i bezbedni, stabilni. Ministarstvo unutrašnjih poslova je ponosno što ima još jednu generaciju mladih ljudi, koji će brinuti o svakom od nas, o bezbednosti svakog građanina naše zemlje-, poručio je ministar iz Sremske Kamenice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je 24. marta 2021. godine, raspisalo Konkurs za upis 1.400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika.

Konkursom su predviđena radna mesta - policajac (480 polaznika), saobraćajni policajac (250 polaznika), granični policajac (270 polaznika) i policajac za rad u zajednici (400 polaznika), na području Policijske uprave za grad Beograd i 26 područnih policijskih uprava, na koji se kandidati mogu prijaviti do 8. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)