U štampanom izdanju "Večernjih novosti" 27. marta ekskluzivno će biti objavljena kompletna šema računa lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Komentari (5)

Kratko objašnjenje

26.03.2021. 12:20

@Jovan - Jovane, Jovane, Amerika, Njemačka, Francuska i druge razvijene zemlje vode pravi "rat" sa ovakim "Đilasima", pa i zemljama koje su oaze za offshore i porez! Plaćali su i plaćaju milione evra i dolara ko im donese CD sa snimcima računa. Uveli su visoke zatvorske i novčane kazne za one koji maknu novac u offshore. Mnogo malih zemalja živi od ovakvih, pa ih i štite njihove vlade. Novac se ne nalazi na tekućem računu, nego banke ih obrću. To je glavni prihod banci, a naravno i državi jer jedan dio ide njima u poresku kasu. Te zemlje su se obogatile na osnovu raspada socijalizma i izgrabljivanja siromašnih zemalja gde je državni aparat slab bio ili je još uvijek slab. Ne budi naivan i misliti da će te zemlje glatko Srbiji podnijeti izvještaj o njegovim računima. Postoje u inostranstvu advokati koji su se specijalizirali sa ovakve i poznaju svaku rupu, a svoje usluge basnoslovno napraćuju. A i te njihove zemlje akceptiraju njihov rad jer im oni uredno plaćaju porez. Sve zemlje koje nemaju razvijenu industriju, a bogate su, žive od takozvanih uslužnih djelatnosti.

Nikad kraja

26.03.2021. 10:56

Kakva god da jeste lista, sigurno nije potpuna! To mogu samo naivni i neupućeni pomisliti. Ući svemu u kraj je jako teško sa offshore firmama tkz. poštansko sanduče. U najnovijoj finansijskoj krizi su nazvane "Panama papiers". Te firme su trn u oku svim zemljama jer oštećuju njihov budžet. Vrlo lako je kupiti takvu firmu, a teško joj je ući u trag. Treba uvesti američke zakone i kažnjavanja. Ove šeme su na osnovu internacionalnih organizacija koje se bore protiv privrednog kriminala. Cijela Afrika je optužila Mauricijus za izgrabljivanje, nazvala ostrvo poreskom oazom, optužila da se bogati na račun Afrike i osnovala svoju organizaciju za borbu protiv privrednog kriminala. Amerika je pritisnula Švajcarsku koja je na kraju morala i bankarsku tajnu skinuti.