RAZGRANATA MREŽA: Đilasov saradnik Šmit Paskal povezan sa preko 30 kompanija u poreskim rajevima i drugim destinacijama u svetu (ŠEMA)

Novosti online

21. 03. 2021. u 14:51

SARADNIK Dragana Đilasa, Šmit Paskal, koji se nalazi kao potpisnik ili ovlašćeno lice na računima u poreskim rajevima gde je lider SSP deponovao višemilionske iznose, direktno ili indirektno povezan je sa preko 30 firmi, pokazuju javno dostupni podaci na švajcarskom portalu koji se bavi finansijama.

РАЗГРАНАТА МРЕЖА: Ђиласов сарадник Шмит Паскал повезан са преко 30 компанија у пореским рајевима и другим дестинацијама у свету (ШЕМА)

Dragan Đilas

Razgranata mreža u kojoj se pominje lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, svakako bi mogla da bude dobar trag u daljoj istrazi koju sprovode naši nadležni ograni.

Podsetimo, Uprava za sprečavanje pranja novca, a na osnovu dokumenata koje su objavile "Večernje novosti" o Đilasovim računima na Mauricijusu, Švajcarskoj i Hongkongu, već je pokrenula istragu.

Postoji osnovana sumnja da je njegovo bogatstvo raspoređeno na 50 konta u čak 17 zemalja širom sveta. Važeći propisi u Srbiji pružaju dobar temelj da se sprovede opsežna istraga o svim transakcijama i milionima koji se vezuju uz Đilasovo ime.

Pojam saradnika u našem zakonodavstvu je regulisan zakonskim i podzakonskim aktima, među kojima su sve odluke NBS koje se odnose na osnivanje finansijskih institucija, Zakon o računovodstvu, Zakon o reviziji, Zakon o igrama na sreću i Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

Foto: Printskrin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (35)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a