"TAKVE SCENARIJE NEĆEMO DOZVOLITI": Petković osudio hapšenje predsednika opštine Klokot

D. Z.

12. 03. 2021. u 14:11

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković najoštrije je osudio hapšenje srpskog gradonačelnika opštine Klokot i zastrašivanje i odmazdu nad zaposlenima u zgradi opštine.

ТАКВЕ СЦЕНАРИЈЕ НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ: Петковић осудио хапшење председника општине Клокот

Foto Tanjug

Petković u saopštenju navodi da su pripadnici specijalne kosovske policije pod punim naoružanjem upali danas u prostorije srpske opštine Klokot i uhapsili gradonačelnika Božidara Dejanovića, koji je pod policijskom pratnjom sproveden u Prištinu i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

-On je uhapšen bez ikakvog pravnog osnova ili valjanih dokaza, a neposredno nakon njega uhapšen je i Dejan Vlajković, direktor odeljenja za Urbanizam opštine Klokot - navodi se u saopštenju i dodaje da im je Kancelarija već obezbedila pravnog zastupnika, a o postupanju prema njima obavestili su sve relevantne međunarodne institucije.

Takođe, od relevantnih međunarodnih organizacija i od Brisela zatražena je hitna i odlučna akcija.

Kako se navodi u saoštenju, prilikom upada u prostorije opštine specijalne snage kosovske policije izvršili su premetačinu, a u nastavku akcije upali su i u nekoliko srpskih kuća u kojima žive politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije.

- Ovakvo brutalno ponašanje kosovske policije predstavlja nastavak pritiska i ugnjetavanja kojem su kontinuirano izloženi sropski predstavnici na teritoriji Kosova i Metohije, kao i vid zastrašivanja naroda i slanja poruke da za njih nema mira i normalnog života - ocenjuje Petković dodajući da je očigledna bila namera udara i pritiska na izbornu volju građana u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Podsećaju da je toj vrsti pritisaka srpski narod bio izložen ne samo tokom izborne kampanje nego očigledno još snažnije u periodu nakon izbora.

- Nedopustivo je da neko baca senku na ubedljivu i istorijsku pobedu Srpske liste koja je nesporna i koja je osvojila 96,14 odsto glasova srpskog stanovništa na Kosovu i Metohiji. Svakoga dana svedoci smo brojnih vesti i video priloga o brutalnim izbornim manipulacijama od strane albanskih političkih predstavnika koji bi sada očigledno želeli da svoje izborne mahinacije zamaskiraju napadom na Srbe i predstavnike Srpske liste - navodi se u saopštenju uz poruku: "Takve scenarije napada i brutalnog obračuna sa srpskim narodom na KiM nećemo dozvoliti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)