ODBIO POLIGRAF PO SAVETU ČELNIKA VIŠEG SUDA? Detalji višesatnog saslušanja prvog čoveka FSS Slaviše Kokeze u prostorijama SBPOK

V. N.

01. 03. 2021. u 08:00

U NASTAVKU istrage teških krivičnih dela za koja je osumnjičena grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u nedelju je više sati saslušavan u svojstvu građanina Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS). On je ispitivan u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u beogradskom Makišu, a u jednom trenutku odbio je poligraf, kao i odgovore na pitanja o učestvovanju u pripremanju ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ОДБИО ПОЛИГРАФ ПО САВЕТУ ЧЕЛНИКА ВИШЕГ СУДА? Детаљи вишесатног саслушања првог човека ФСС Славише Кокезе у просторијама СБПОК

Foto: V. Danilov

Prema našim saznanjima, Kokeza nije hteo da na detektoru laži odgovara ni na ostala pitanja, vezana za Belivuka i Miljkovića, kao ni na tvrdnje Aleksandra Kajmakovića, poznatijeg kao Aca Bosanac, da mu je upravo predsednik FSS tražio da obezbeđenje lokala prepusti ovoj kriminalnoj grupi.

- Na pitanje operativaca zašto ne želi na poligraf, ako nema šta da krije, Kokeza je naveo da ga je tako savetovao predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi.

Ova Kokezina tvrdnja, baca potpuno novo svetlo na ceo slučaj sa prisluškivanjem predsednika Srbije i članova njegove porodice, sina Danila, oca Anđelka i brata Andreja. Oni ne samo da su bili na nezakonitim merama prisluškivanja, već su i tajno praćeni.

- Cela javnost je upozorena na bliske veze predsednika suda Stepanovića sa stranim obaveštajnim službama i pojedincima iz ambasada - otkriva naš sagovornik. - O tome je on sam pričao i hvalio se.

Predsednika FSS u nedelju su inspektori pitali i o poznatom kriminalcu Darku Elezu, koji je nedavno uhapšen. On je u pritvoru po zahtevu Suda Bosne i Hercegovine, gde je optužen za najteža krivična dela, od ubistava do reketa i iznuda.

- Kokeza je tvrdio da ne poznaje Eleza, iako su mnogobrojni svedoci potvrdili poznanstvo njih dvojice - ističe naš sagovornik. - Pored toga, ti očevici tvrde da su njih dvojica veoma bliski. Predsednik FSS je sada ispitan u svojstvu građanina, a već sledeći put je pitanje šta će mu na teret stavljati.

Inače, proteklih dana policija je pretresla nekoliko prestoničkih lokala, klubova i splavova u potrazi za dokazima i materijalnim tragovima krivičnih dela, za koja je osumnjičena grupa Belivuka i Miljkovića, inače izuzetno bliska sa crnogorskim "kavačkim klanom".

Njih dvojica i još dvadesetak članova ove grupe uhapšeni su 4. februara u akciji MUP Srbije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA), a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal. Na teret su im stavljene tri likvidacije, otmice, iznude, trgovina narkoticima... U toku je ispitivanje mnogobrojnih svedoka i očevidaca njihovih zlodela, pa se uskoro očekuje i proširenje istrage.

Kokeza je u nedelju više sati ispitivan i na te okolnosti, posebno jer ga je Kajmaković pomenuo kao čoveka koji ga je povezao sa Belivukom, Elezom, ali i bivšom sekretarkom MUP Srbije Dijanom Hrkalović.

Narednih dana policija će nastaviti sa privođenjem, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je i obelodanjivanje novih dokaza i saznanja, koja će šokirati zemlju.

OD BRODARCA, PREKO ZVEZDE, DO FSS

KRENUO je iz kluba u kojem je završio igračku karijeru, u Crvenoj zvezdi je proveo gotovo tri godine, posle čega je stigao i do najviše pozicije u Fudbalskom savezu Srbije.

Tako bi ukratko izgledala sportsko-funkcionerska biografija Slaviše Kokeze, aktuelnog predsednika FSS, koji je u nedelju priveden na informativni razgovor. Kokeza je čitavu fudbalsku karijeru proveo u Brodarcu, posle čega je preuzeo najvišu funkcionersku ulogu u ovoj novobeogradskoj ekipi.

Posle toga bio je uključen u Upravni odbor Crvene zvezde, stigao i do uloge potpredsednika našeg najtrofejnijeg tima, ali je 2015. podneo ostavku zbog sukoba sa ljudima unutar kluba i želje navijača da napusti tu funkciju. U međuvremenu, 2014, postavljen je za predsednika Fudbalskog saveza Beograda, da bi vrhunac u karijeri doživeo 20. maja 2016. kada je postao prvi čovek FSS i zadužio najbitniju fotelju na Terazijama 35.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVOSTI SAZNAJU: Hag doneo novu odluku o Šešelju