KOREN MRŽNJE JE U NJIHOVIM GLAVAMA: Direktor Kancelarije za KiM - Albanski političari izjavama o Srbiji i Vučiću prikrivaju svoje neuspehe

D. ZEČEVIĆ

28. 02. 2021. u 16:47

ISTIČUĆI da su Albanci punopravni građani Srbije i da uživaju sva ljudska i građanska prava u skladu sa najvišim evropskim standardima i da je tu činjenicu nemoguće poništiti frazama o Srbiji kao dežurnom krivcu, Petar Petković, direktor Kanclerije za KiM ističe da albanski političari stalno indukuju nestabilnost na zapadnom Balkanu.

КОРЕН МРЖЊЕ ЈЕ У ЊИХОВИМ ГЛАВАМА: Директор Канцеларије за КиМ - Албански политичари изјавама о Србији и Вучићу прикривају своје неуспехе

Foto Tanjug

Petković je u saopštenju za javnost, reagujući na izjavu tzv. kosovske ministarke spoljnih poslova, kazao da državni predstavnici Republike Srbije, za razliku od albanskih političara u Prištini, dosledno ukazuju na neophodnost saradnje dva najveća naroda na Zapadnom Balkanu, kao i da zagovaraju politiku pružene ruke i pomirenja.

- Meljiza Haradinaj Stubla je još jednom pokazala da su albanski političari ti koji neprestano indukuju nestabilnost na Zapadnom Balkanu, gradeći konstantno i predano atmosferu omraza i neprijateljstva prema Srbima, Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, kako bi prikrili svoje neuspehe i kriminalne radnje. Kada kaže da je za Srbe samo mrtav Albanac dobar Albanac, ona zapravo autoprojekcijom u sećanje priziva odnos albanskih ekstremista prema Srbima, jer politika fizičkog uništenja drugih naroda je plod fašističke velikoalbanske ideologije koja živi od Drugog svetskog rata do danas - smatra direktor Kancelarije za KiM i naglašava da kod Srba ta vrsta neprijateljstva i mržnje prema Albancima ne postoji.

Petković podseća gospođu Haradinaj Stubla da nije Srbija izazvala oružane sukobe sa Albancima na Kosovu i Metohiji, već da su rat započeli teroristi i ekstremisti UČK i njihovi politički inspiratori, i kao što su tada potpalili plamen sukoba, tako ga i danas održavaju u životu.

- Haradinaj Stubla ne treba da razloge i izgovore za patološku mržnju prema Srbiji traži u Srbima, jer koren te mržnje je u njenoj glavi i duši, i nema nikakve veze ni sa Aleksandrom Vučićem, niti sa time kako se Srbija ophodi prema svojim građanima albanske nacionalnosti - ocenjuje direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji dodaje da ne želi da poveruje da gospođa Haradinaj Stubla intimno veruje u nonsense koje izgovara, ali bez obzira šta o tome intimno misli, posledice njenih neodgovornih i šovinističkih istupa su jednako štetne i opasne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIŠTINA SE NAGRAĐUJE ZA TO ŠTO IZBEGAVA OBAVEZE Petković: 11 godina odbijaju da formiraju ZSO