DAČIĆ O LOKALNIM IZBORIMA: Nema odlaganja u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu

Tanjug

16. 02. 2021. u 14:01

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da lokalni izbori u Kosjeriću, Zaječaru i Preševu, koji su zakazani za 28. mart, ne mogu biti odloženi, jer bi se na taj način kršio Ustav Srbije.

ДАЧИЋ О ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА: Нема одлагања у Зајечару, Косјерићу и Прешеву

Foto: Tanjug/Zoran Žestić/Depositphotos

Deo opozicije tražio je odlaganje lokalnih izbora dok se ne okonča dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropske unije.

Dačić je, nakon sednice Kolegijuma Skupštine Srbije koja je održana u Valjevu, rekao novinarima da su lokalni izbori raspisani jer su preošle četiri godine mandata i da nijedna druga mogućnost ne postoji.

"Zar mislite da bih ja raspisao izbore da nije bio red da se raspišu izbori u Kosjeriću i Zaječaru. Što se tiče Preševa tu postoji privremeni organ i bio je zahtev od strane Šaipa Kamberija da se rasišu izboru", rekao je Dačić.

On je naveo da ima mnogo zahteva opozicije za koje jeva čeka da stignu pred Evropski parlamenta i da ga zanima šta će oni reći na predlog kao što je uvođenje uređivački timovi u Javnom servisu, da se postave poverenici - krizni štabovi u Vladu i javna preduzeća.

Kako kaže uskoro će biti međustranački dijalog uz posredovanje EU.

"Nadam se da će biti nastavljeno i potkrepljeno konktretnim predlozima o tome kako da se unapredi politička situacija u Srbiji", rekao je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)