DIREKTOR KANCELARIJE ZA KOSOVO I METOHIJU: "Važno da Srbi na izbore izađu u što većem broju"

D.Z.

13. 02. 2021. u 14:14

ISTIČUĆI važnost izlaska u što većem broju na sutrađnje prevremene parlamentarne izore na Kosovu, Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je reagujući na pozive na bojkot glasanja ocenio da samo neko ko želi propast srpske ideje, razjedinjenu i slabu Srbiju, poput lažnog patriote Mlađana Đorđevića, može da pozove na bojkot glasanja i Srpske liste.

ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ: Важно да Срби на изборе изађу у што већем броју

Petar Petković / Foto promo

Direktor Petković je naglasio da je od izuzetne važnosti da Srbi u nedelju, 14. februara, u što većem broju izađu na pokrajinske izbore na Kosovu i Metohiji i jedinstveno i složno nastupe kao najveća odbrana i garant ostanku i opstanku na svojim vekovnim ognjištima.

 - Naša zemlja danas se nalazi u odsudnom trenutku. Sve su glasnije poruke o "velikoalbanskoj ideji", a pritisci raznih centara moći na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića zbog Kosova i Metohije snažniji. Zbog toga naš narod u južnoj pokrajini svima treba da pokaže da je stameni bedem nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji i svim legitimnim sredstvima se bori za bolju budućnost naše dece - navodi se u saošštenju direktora Petkovića i dodaje da je za takve borbe spremna je samo Srpska lista. Samo ona - dodaje direktor Kancelarije za KiM - ima snagu, kapacitet i spremnost da se bori za nasušne potrebe srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i bude njihova brana pred institucijama u Prištini i nasrtajima onih koji bi da vide Srbiju na kolenima.

 - Nema dileme da bi mnogi, poput Đorđevića i njegovog kuma Dragana Đilasa, voleli da unesu razdor i sumnju među srpski narod na Kosovu i Metohoji i politički profitiraju na srpskoj muci. Jer, takva, slaba Srbija, bila bi lak plen za razne političke moćnike i albanske političare i to im ne smemo dozvoliti. Život nas uči da kada god su Srbi bili jedistveni i složni, pobede su bile nadomak ruke, a pobede sutra osvajamo olovkom i glasanjem - podvlači u saopštenju za javnost Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: Predsednik u 18.30 časova na TV Pink o svim aktuelnim temama