SUDILA KARADŽIĆU I PERIŠIĆU: Ko su sudije koje će odlučivati o puštanju Tačija na privremenu slobodu?

S.S.R.

06. 02. 2021. u 14:27

O ŽALBI optuženih u predmetu protiv bivših pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Sulejmana Seljimija na odluku da ne budu pušteni da se brane sa slobode odlučivaće sudije Mišel Pikar, Kai Ambos i Nina Jorgensen.

СУДИЛА КАРАЏИЋУ И ПЕРИШИЋУ: Ко су судије које ће одлучивати о пуштању Тачија на привремену слободу?

Foto AP

Zanimljivo je da je baš Mišel Pikar bila u jednom od sudskih veća u procesu koji se pred Haškim tribunalom vodio protiv bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, a on je tražio njeno izuzeće zbog pristrasnosti i njenih stavova o Srebrenici da je rukovodstvo RS bilo odgovorno za ovaj zločin, što sud nije prihvatio. Karadžić je osuđen na 40 godina zatvora.

Ona je sudila i Momčilu Perišiću, kao i Franku Simatoviću i Jovici Stanišiću.

Drugi član sudskog panela Kai Ambos iz Nemačke bio je advokat Bivši nemački advokat Kai Ambos, bio je advokat u timu odbrane hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača. Uključen je posle prvostepene presude kojom su hrvatski generali osuđeni, da bi u žalbenom postupku bili oslobođeni za zločine nad Srbima u „Oluji”.

I sudija Jorgensen iz Norveške radila je u Međunarodnom sudu za Jugoslaviju i Ruandu.

Inače, četvorka komandanata OVK tereti se za ratne zločine, ubistva, kidnapovanja, mučenja najmanje 407 Srba, Roma i nelojalnih Albanaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SIMIĆ: Sve što je napisano u korist Srba u Briselskom sporazumu - mrtvo slovo na papiru