Dačić: Fajon sama sebe diskvalifikovala

Tanjug

26. 01. 2021. u 18:13

Дачић: Фајон сама себе дисквалификовала

Foto D. Milovanović

NEMA potrebe da bilo šta tražim ili zahtevam, jer je evroposlanica Tanja Fajon sama sebe diskvalifikovala kao objektivnog posrednika međustranačkog dijaloga, rekao je danas za Tanjug predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačić je tako reagovao na današnje navode Fajon da je on tražio njeno izuzeće kao posrednika EU u dijalogu vlasti i opozicije, a što joj je, kako je rekla, preneo Dejevid Mekalister.

- Ja tek treba da obavim razgovor sa (predsedavajućem spoljnopoliitčkog odbora EP Dejvida) Mekalisterom sledeće nedelje o modalitetima i svim otvorenim pitanjima daljeg nastavka međustranačkog dijaloga - rekao je Dačić.

On je istakao da nije nikakva tajna da se veliki broj političkih stranaka negativno određuje prema dosadašnjoj ulozi Tanje Fajon, zato što se, kako kaže, jasno svojim postupcima stavljala na stranu nekih opozicionih stranaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miki Zg

26.01.2021. 18:59

Iskreno tko je Tanja Fajon ( Slovenka koja i nema političku težinu u SLo ) .Sjećamo se njezinih tajnih sastanaka po BG hotelima s tzv.opozicijom .Većina opozicionih stranaka ne žele upliv Zapada u političke procese u Srbiji ;za razliku onih da ih ne nabrajam ;koji bi bez izbora u Vlast ( rejting 0,7 ,0,8 ,1% )!