VUČIĆ OTKRIO MRAČNI PLAN ZAPADNIH SILA: Čeka nas užasno teška godina, Srbija će biti ucenjena

Novosti online

24. 01. 2021. u 20:03

ВУЧИЋ ОТКРИО МРАЧНИ ПЛАН ЗАПАДНИХ СИЛА: Чека нас ужасно тешка година, Србија ће бити уцењена

Foto Dragan Milovanović

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavo je da očekuje da će na predstojećim izborima na tzv. Kosovu pobediti snage koje će insistirati na ujedinjenju sa Albanijom, a zatim će uslediti pritisak na Srbiju da prizna tzv. Kosovo.

- Svakako će pobediti snage koje institiraju na ujedinjenju sa Albanijom. Haradinaj je opasan čovek. To je rekao jer je Kurtiju potrebna jedna albanska partija za većinu i Haradinaj se gura da to bude on, i da bude izabran za ,,predsednika" tzv. Kosova. Imali biste tu vrstu koalicije za veliku Albaniju. A onda će početi da nas da ucenjuju sa velikom Albanijom, i reći će da priznamo tzv. Kosovo. Sa tom idejom će nam doći stranci - rekao je Vučić na TV Prva.

Na konstataciju da Haradinaj već i spominje da bi to trebalo da bude kompromis, Vučić odgovara da ga ne brine to šta prištinski političari kažu, već što će sa tom idejom doći i stranci.

- To je ono što mogu da kažem i što očekujem. Čeka nas užasno teško proleće, leto, jesen. Ali, borićemo se - poručio je predsednik Srbije.

Komentarišući izjavu Danijela Servera da on neće priznati nezavisnost tzv. Kosova, Vučić je rekao da je to tačno.

- Server je rekao da se to neće desiti, da neću priznati tzv. Kosovo. Zato što zna koliko sam odgovoran. On računa na neke druge, zna da sam ja isuviše odgovoran - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

prellee

24.01.2021. 22:18

Treba im otovreno reći da je Zapad sve uradio na Balkanu nepoštujući Srbiju i Srpski interes. Mora se pričati sa njima, mnogo...Nikako kao Milošević u Beogradu, sam, samcat. To što se žele ujediniti Albanci nija naša greška, nego njihova. Zar Zapad Albancima ne može zabraniti ujedinjenje! Ne mogu da vjerujem da je Zapad nemoćan, zaista ne mogu. Sad mi trebamo da spašavamo Zapad, opet ne mogu vjerovati! Zar mi možemo spasiti Zapad od toga! Njihov je to cilj, njihova namjera, volja Zapada. Da naprave demografsku silu ravnopravnu Srbiji i Srpskom narodu. Neka se ujedine ali Kosovo je i naše, mi želimo svoj dio. Želimo da naš narod odluči gdje da živi, sa Srbijom ili sa Albanicma. Nas su tukli i jedini i drugi, mi Srbi smo izgubili povjerenje i u jedne i druge. Nas nisu uvažavali i sad nas još treba kriviti što je projekat Kosovo propao. Helmut Kol, Mok, Bler, naročito Klintonovi su sve ovo započeli, nadam se da se neće završiti kao što su sve zamislili. Moraju i naš interes uvažiti, interes Republike Srbije, Republike Srpske. Mi samo kad imamo državnost, samo kad smo zajedno, mi smo sigurni. Ovako rascjepkani, smo uništeni kao u Hrvatskoj, F BiH, Crnoj Gori, Makednoniji, Kosovu...Bolji nam primjer ne treba. Sve to Zapad mora dobro da plati, sve to nemoguće je zaboraviti, nemoguće je vjerovati Zapadu.

ZALIV tacka NET

24.01.2021. 22:22

A mi ne mozemo nista da kazemo? Recimo da ako se to desi razmisljamo o vojnom savezu sa Rusijom i slicno....zauzmemo bar deo gde se nalzi vecina naseg naroda na severu i to kontrolisemo. Mi mozemo samo da kazemo kako je nesto opasno, saginjemo glavu i cekamo !? Ne ocekujem da mi se objavi komentra jer je vise nego ocigledno da na vecini domacih sajtova ne mozes da uputis kulturnu i normalnu kritiku ako je na racun predsednika tj vlasti.

Zoran KOS

24.01.2021. 22:48

Prema medjunarodnom pravu diskreciono pravo svake drzave je da li ve priznati ili.nece drugu drzavu. Dakle, suvereno.je pravo svake zemlje da li.ce priznati ili.nece drugu drzavu

Milos

25.01.2021. 00:29

Srbija svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduje uprkos problemima koje je stvorila epidemija korona virusa i nastavlja putem odbrane svoje ekonomije, mira i stabilnosti a posebno brigom o zdravlju i očuvanja života građana.