TAJNA SNIMANJA VUČIĆEVIH RAZGOVORA. Nastavljena ispitivanja u MUP, ključnu ulogu mogao bi da odigra Dejan Milenković

V. N.

23. 01. 2021. u 09:00

NA diskovima koji su predati predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabeleženo je čak 660 minuta njegovih nezakonito prisluškivanih razgovora, među kojima su i oni sa sinom Danilom i rođenim bratom Andrejom - sazanaju "Novosti".

ТАЈНА СНИМАЊА ВУЧИЋЕВИХ РАЗГОВОРА. Настављена испитивања у МУП, кључну улогу могао би да одигра Дејан Миленковић

Ilustracija / Foto Depositphotos

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, koja prikuplja obaveštenja po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), u slučaju prisluškivanja šefa države i članova njegove porodice, i u petak je nastavila da ispituje pripadnike policije. Ključni akter ove kolosalne afere, barem za sada, osim bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović je i Dejan Milenković, njen najbliži saradnik i nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije.

Ovaj policijski službenik, kome su kolege dale nadimak Bagzi, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", pristao je na poligraf i prošao je ovo testiranje, odnosno dokazao je da ne laže o dešavanjima u ovoj službi, u vreme kada je bio na njenom čelu. Navodno, on je potvrdio da je bilo tajnih mera prisluškivanja mimo naredbi suda.

- Bilo je i slučajeva kada su pravljeni transkripti tajnih razgovora i nošeni Hrkalovićevoj, bez zavođenja u zvanična policijska dokumenta - navodi naš sagovornik.

Za razliku od Milenkovića Hrkalovićeva, koja je u četvrtak trebalo drugi put da bude saslušana, ali na poligrafu, odbila je da to uradi iako je u prvo vreme pristala. Na prvom ispitivanju u prostorijama Sektora unutrašnje kontrole (SUK) nije želela da daje bilo kakve informacije, a svi odgovori su se svodili na: "Ne znam" i "Ne sećam se"... Osim o aferi prisluškivanja, ispitavana je i o svojim vezama sa osobama iz kriminalnog miljea.

Proteklih dana, među 50 do sada ispitanih policijskih službenika su i ljudi koji su skrenuli pažnju predsedniku Vučiću i njegovim saradnicima na nezakonite radnje Službe za specijalne istražne metode. Reč je, kako saznajemo, o nekoliko pripadnika SSIM.

- Oni su, takođe, testirani na "detektoru laži" i prošli su ispitivanja. Zahvaljujući tim poštenim policajcima, ova afera je i otkrivena. Oni su sklonili te diskove sa prisluškivanim razgovorima predsednika Vučića i upozorili ga na to šta se dešava. Reč je o takozvanim bočnim upadima, kada se na tajne mere "stavlja" čovek koji je u kontaktu sa predsednikom, a pod lažnim podatkom da je reč o dileru, i koji dobija kodno ime - navodi sagovornik "Novosti".

U ovom konkretnom slučaju, ta osoba se čula i sa Danilom i Andrejom Vučićem. Time su oni koji su organizovali nezakonito prisluškivanje jednim "klikom" pokrili tri osobe, koje su zapravo i bile prave mete prisluškivanja.

MINISTAR SE POSLEDNjIM AKCIJAMA ZAMERIO MOĆNICIMA

UVELIKO SE SPREMA UDAR I NA VULINA

U RANIJIM godinama nezamislivo hapšenje Darka Eleza, privođenje vođa navijačkih grupa, hapšenje funkcionera vladajućih partija, a posebno brz i beskompromisan završetak istrage o ilegalnom prisluškivanju predsednika Vučića i njegove porodice izazvalo je paniku, ali i bes među moćnim i bogatim ljudima u srpskom podzemlju i sa njima povezanim političarima.

Kako prenose naši izvori, u narednim danima sprema se medijska ofanziva na Aleksandra Vulina, kao nosioca svih aktivnosti ispred MUP. Ministar je određen za prvu metu i pokaznu vežbu kako će proći oni koji se zaista budu borili protiv mafije. Očekuje se da napadi na Vulina budu pokrenuti iz BIRN-a i KRIK-a a onda bi se prenosili i uvećavali putem saradničke mreže medija u vlasništvu Dragana Šolaka i bliskih njegovom imenjaku Đilasu.

Planirano je otvaranje svih tema vezanih za javni, a posebno za privatni život Vulina. Glavni pravac napada biće izveden po uzoru na kampanju koja se vodi protiv Vučića - napadaće se porodica kao tačka na koju je i Vulin posebno osetljiv, kao i druge osobe koje su povezane s njim. Napadi na njih će prestati onom brzinom kojom se te osobe budu udaljavale od ministra i tako ga u političkom i medijskom smislu ostavljali izolovanog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (28)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!