TRI GODINE OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Održan pomen u Hramu Svetog Save, Srbija i dalje čeka pravdu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

16. 01. 2021. u 08:26

PRE tačno tri godine, 16. januara, u Kosovskoj Mitrovici ubijen je Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda".

ТРИ ГОДИНЕ ОД УБИСТВА ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Одржан помен у Храму Светог Саве, Србија и даље чека правду (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Milena Anđela

Danas je u Hramu Svetog Save u Beogradu održan pomen ubijenom lideru Srba, kome je prisustvovala njegova supruga Milena Ivanović, premijerka Ana Brnabić kao i građani koji su došlo da mu odaju poštu.

Premijerka Ana Brnabić poručila je da se Vlada Srbije neće smiriti dok se ne istraži taj užasan zločin.

- Ja sam to rekla i prošle godine, koliko god bude potrebno i trajalo, mi ćemo dalje istraživati, kako bismo našli počinioce i nalogodavce - rekla je Brnabićeva koja je prisustvovala pomenu.

Ona je dodala da su nadležni srpski organi učinili sve da se istraži taj užasan zločin i da se nađu sve informacije.

- Nažalost, kao što svi možemo da posvedočimo, na svakom koraku naišli smo na užasne opstrukcije od svih u Prištini, od toga da naši nadležni organi nisu mogli da prisustvuju uviđaju, do toga da nismo mogli da dobijemo apsolutno nijednu informaciju koju smo tražili - dodala je premijerka.

Brnabićeva je navela da su postojali pokušaji političkih optužnica koje su se, kako kaže, završile time da je na kraju optužena sekretarica.

Prema njenoj oceni, to govori o ozbiljnosti istrage u Prištini i njihovim namerama.

- Da je Prištini bilo u interesu da nađe počinioca i nalogodavce, svakako bi i današnji epilog bio drugačiji - poručila je Brnabićeva.

Ivanoviću su nepoznati napadači pucali u leđa oko 8:30 časova dok je ulazio u prostorije stranke. Bez znakova života primljen je u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gde je ubrzo i zvanično proglašena smrt.

Tzv. kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo je tek 2. decembra 2019, gotovo dve godine posle ubistva, optužnicu protiv šest osoba.

Ni danas, posle pune tri godine nisu pronađeni ni ubica ni nalogodavac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda