KO JE UBIJENI SVEDOK SPECIJALNOG SUDA U HAGU: Fadilj Suljević pronađen mrtav u brdima iznad Prištine - bio pozvan da svedoči

Novosti onlajn

15. 01. 2021. u 18:12

КО ЈЕ УБИЈЕНИ СВЕДОК СПЕЦИЈАЛНОГ СУДА У ХАГУ: Фадиљ Суљевић пронађен мртав у брдима изнад Приштине - био позван да сведочи

Foto: Arhiva Novosti

BIVŠU policajac na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je danas mrtav u brdima iznad jezera Badovac, a kako navodi Gazeta Ekspres, on se nalazi na spisku svedoka Specijalnog tužilaštva u Hagu.

Ovu vest je potvrdio je portparol kosovske policije Bajram Krasnići.

- Danas, 15.01.2021, nešto posle 14:00, policija je obaveštena o slučaju koji se dogodio na putu koji vodi do jezera Badovc, sa sumnjo, da osoba nema znakove života. Policija je odmah izašla na lice mesta, kontaktirala članove porodice te osobe i pozvala državnog tužioca i timove hitne medicinske pomoći - rekao je Krasnići.

Prema njegovim rečima, istražni i forenzički timovi  pregledaju na mesto događaja.

- Na mestu događaja lekari su ustanovili da je telo žrtve mrtvo. Žrtva je: F.S, muško. Istražni i forenzički timovi i dalje nadgledaju lice mesta. Obavestićemo vas na vreme o novim informacijama - izjavio je Krasnići za "Gazetu Ekpres".

O ovom slučaju se oglasio i glavni tužilac Osnovnog tužilaštva Prištine, Kujtim Muniši.

- Tužilac je izašao na lice mesta da vidi šta se dogodilo. Policija je na mestu događaja. Pronađen je mrtav negde u planinama - rekao je Muniši za Kalkso.com.

Fadilj Suljević rodom je iz Medveđe.

Suljević je bivši pripadnik tzv. kosovske policije, koji je primljen u redove policije nakon 1999. godine.

Kako prenosi Gazeta, Suljević je Specijalni tribunal u Hagu pozvao za svedoka. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Kolja

15.01.2021. 18:31

Srbija ukinula sve mere zastite granica, i od kovida a ne trazi im ni pasose za ulazak. Albanci iz svih drzava u okruzenju mogu slobodno da spartaju Srbijom, rade sta hoce, resavaju probleme potencijalnih svedoka njihovih zlocina po Srbiji.

Mare

16.01.2021. 00:28

Sad onaj protiv koga je trebao da svedoci automatski treba da bude osudjen jer bi ovo trebalo da dokazuje da je zaista kriv. Nazalost tako ne fuknkcionisu stvari.