NOVE PODELE U OPOZICIJI: Đilasovi neće Čedu, Čanka i Miloša

D. M.

12. 01. 2021. u 13:06

НОВЕ ПОДЕЛЕ У ОПОЗИЦИЈИ: Ђиласови неће Чеду, Чанка и Милоша

Foto: Tanjug

IZ tabora Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde, uporno pozivaju na udruženi nastup opozicije na narednim izborima, ali iz ove kolone unapred isključuju pojedine stranke i pokrete.

Tako je Pokret za preokret (PzP) Janka Veselinovića pozvao na izradu jedinstvene opozicione pregovaračke platforme u razgovorima sa vlašću, pod pokroviteljstvom EU, ali odbijaju saradnju sa onima, koji su, kako kažu, "deo režima Aleksandra Vučića", a to su po njima: LSV Nenada Čanka, LDP Čedomira Jovanovića, DSS Miloša Jovanovića i pojedinci i organizacije članice koalicije Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) i ekstremnim desničarskim organizacijama pod kontrolom Vučićevog režima".

Pokret za preokret je posle sastanka Izvršnog odbora saopštio da se zalaže zalaže za jedinstvenog kandidata opozicije za naredne predsedničke izbore i traži da se do tog dogovora ne licitirati pojedinačnim predlozima bez obzira na kvalitet predloga.

Oni se zalažu i za sveobuhvatan dogovor opozicije oko nastupa na parlamentarnim, beogradskim, pokrajinskim i lokalnim izborima i traže održavanje prevremenih pokrajinskih i lokalnih izbora u svim gradovima i opštinama. Za one koji insistiraju na podelama i javnim napadima unutar opozicije smatraće da podržavaju Vučićev režim.

PzP u svemu ostaje pri potpisanom Sporazumu sa narodom, uključujući i odredbu o bojkotu izbora ukoliko oni ne budu slobodno i pošteni.

To, kako kažu, podrazumeva i sve druge oblike građanske neposlušnosti, pobune i nenasilne borbe u cilju obezbeđivanja slobodnih i poštenih izbora. Postojeću nelegitimnu i nelegalnu vlast, u skladu sa tim Sporazumom - ne priznaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)