VUČIĆ JEDNIM PAPIROM RAZBIO LAŽI: Predsednik pročitao službeni dokument iz 2007. o priznanju Kosova

Novosti online

11. 01. 2021. u 22:39

ВУЧИЋ ЈЕДНИМ ПАПИРОМ РАЗБИО ЛАЖИ: Председник прочитао службени документ из 2007. о признању Косова

Foto: Printscreen

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić večeras gostuje u emisiji "Ćirilica", gde govori o tome šta čeka Srbiju sledeće godine.

On se u jednom trenutku dotakao i činjenice da ga napadaju kako je izdajnik, zbog Kosova, i to baš oni koji su trgovali pitanjem južne pokrajine zbog izbora u Srbiji.

- Želim građanima da pročitam nešto. Ovo je originalni dokument za službenu upotrebu, datum je 17. decembar 2007. godine. U njemu piše sledeće: "Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borislav Stefanović, to je dok nije promenio ime u Borko, tražio je od zamenika direktora Stejt departmenta za evroazijske i evropske poslove Robertu Silberstajnu da SAD odlože za nekoliko dana priznanje nezavistnosti Kosova zato što će to poremetiti Borisa Tadića u predsedničkoj kampanji - rekao je Vučić, i rekao da su upravo to ljudi koji njemu danas drže pridike o patriotizmu i Kosovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Petar

11.01.2021. 23:02

Србија никада неће одустати од нашег Косова и Метохије, борба је непрестана, ситуација је ужасна, али нећемо оставити нашу земљу и наше грађане у Јужној Покрајини Србије !

Sanja

11.01.2021. 23:32

Jel ono beše za vreme Tadića se saglasnost dijaloga o KiM izmestio van okrilja UN, da, da... zahvaljujući Tadiću i Jeremiću je Srbija dobila šamar u Međunarodnom sudu pravde u vezi sa Kosovom i Metohijom.