GRAĐANI NAJVIŠE VERUJU VUČIĆU: Prema istraživanju agencije IPSOS, više od polovine stanovnika smatra da Srbija ide u dobrom pravcu

V.N.

10. 01. 2021. u 22:16

GRAĐANI Srbije u poslednjih šest godina najviše veruju predsedniku Aleksandru Vučiću, pokazalo je istraživanje agencije IPSOS koje je sprovedeno krajem 2020. godine.

ГРАЂАНИ НАЈВИШЕ ВЕРУЈУ ВУЧИЋУ: Према истраживању агенције ИПСОС, више од половине становника сматра да Србија иде у добром правцу

Foto Predsedništvo Srbije

Anketirani, njih 40,2 odsto, izjasnili su se za lidera Srbije, dok je prvi čovek Skupštine osvojio 3,2 procenta, premijerka Ana Brnabić 1,7 odsto, a jedan procenat prelazi još samo prvi čovek "Dosta je bilo" Saša Radulović.

Svaki treći građanin Srbije ili 29,7 odsto ne veruje nikome, dok 11,2 odsto ne zna kojoj ličnosti najviše veruje ili odbija da navede ličnost kojoj najviše veruje.

Kako je istakao predstavnik agencije IPSOS Srđan Bogosavljević, veruje se u ono što Vučić kaže, a drugi do te pozicije tek treba da dođu.

BOJKOT

O tome da li je bojkot izbora u junu uspeo i da li je opozicija dobila neki poen, Bogosavljević je rekao da nije siguran šta bi bio uspeh bojkota:

- Mislio sam i tada, i sada kada imate 25 odsto građana sa negativnim stavom prema Vučiću, da je to ogroman potencijal.

Mi već šest-sedam godina nemamo dilemu ko pobeđuje, zato je potrebno da se promovišu neke alternativne stranke.

On je na TV Prva rekao i da je istraživanje pokazalo da 56 odsto ispitanih građana navodi da Srbija ide u dobrom pravcu i da je to indikator za vlast da radi dobar posao.

- Ipak, ima i 30 odsto nezadovoljnih i to jeste šansa opozicije, ali nije dovoljno samo kritikovati vlast - objasnio je Bogosavljević.

- Korona je donela velike promene. Nama je godinama najveći problem bila nezaposlenost. U Srbiji pada broj stanovnika, pa samim tim i pritisak na zapošljavanje. U proseku, odlazi 20.000 građana godišnje i na to dodajemo prosečno 50.000 novih radnih mesta i to je smanjilo pritisak na zapošljavanje. Zato je sada korona najveći problem.

Svaki četvrti građanin, prema istraživanju, naveo je virus korona kao najveći problem.

Slede nezaposlenost (svaki deseti), Kosovo i Metohija (šest procenata), male plate, korupciju... Najveći deo ljudi ocenio je borbu države protiv korone peticom (31 procenat), a četvorkom 22 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (143)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati