NOVI SKANDAL U FEDERACIJI: Tužilaštvo BiH formiralo predmet o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu!

Novosti onlajn

18. 12. 2020. u 14:30

TUŽILAŠTVO BiH formiralo je danas predmet kako bi se ispitali svi navodi o tome kako je zlatna ikona koju je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsedništva BiH poklonio Sergeju Lavrovu, ministru vanjskih poslova Rusije, dospela u BiH.

НОВИ СКАНДАЛ У ФЕДЕРАЦИЈИ: Тужилаштво БиХ формирало предмет о икони коју је Додик поклонио Лаврову!

Foto SRNA

Uskoro će se Tužilaštvo BiH, detaljno oglasiti po ovom pitanju.

Saznaje se, takođe, da je Ministarstvo spoljnih poslova BiH poslalo jutros dopis SIPA- i Tužilaštvu BiH da se ispitaju svi navodi, a na osnovu protestne note Ambasade Ukrajine, koja je juče zatražila dodatne informacije o ovom slučaju i ikoni staroj 300 godina, koja je završila u posedu bh. zvaničnika.

Podsetimo, ikonu Lavrovu, 14. decembra, prilikom posete našoj zemlji, poklonio je Dodik nakon sastanka u Istočnom Sarajevu.

Sumnja se da je ikona izneta iz Luganska, grada na istoku Ukrajine koji se nalazi na teritoriji koja je od 2014. godine pod kontrolom proruskih snaga. Na poleđini ikone je pečat ukrajinskog Komiteta za kulturu iz 1920. godine, navode ukrajinski mediji.

Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini uputila je notu Ministarstvu spoljnih poslova BiH tražeći detaljne informacije o tome zašto je 300-godišnja ukrajinska ikona poklonjena Lavrovu.

(Avaz.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

HELIKOPTERI POKAZALI SILU: Vojska Srbije ispunila sva očekivanja na Pešteru (VIDEO)