MINISTAR ODGOVORIO: Aleksić probao da priča o budžetu, Siniša Mali dokazao da greši

Novosti online

08. 12. 2020. u 17:33

MINISTAR finasnije Siniša Mali naglasio je da država želi da uloži u zelenu ekonomiju.

МИНИСТАР ОДГОВОРИО: Алексић пробао да прича о буџету, Синиша Мали доказао да греши

Siniša Mali / Foto Ž. Knežević

Između ostalog istakao je da postoje konkretni projekti koji su usmereni ka očuvanju životne sredine, tj. zelenoj ekonomiji.

120 miliona evra kredita će biti iskorišteno za sledeće projekte, regionalni sistem za upravljanje otpadom širom Srbije.

On se ujedno osvrnuo na komentar "velikih stručnjaka" iz bivših režima.

- Ti eksperti su u prethodnom periodu vodili i uništili Srbiju. Godspodin Aleksić je rekao da je javni dug Srbije 2020. godine bio 15 milijardi dinara, dakle iskazao je dug u dinarima. Onda je rekao da je javni dug 2021. godine 31 milijarda dinara, pa je onda rekao da je to ipak u dolarima. Onda je izračunao da je to 62 odsto PDP, pogrešno, naravno. Majstor je poredio dolare i dinare, a onda je u evrima rekao kako je razlika izgledala u evrima. Pošto je ovo finasijski ekspert prethodnog režima.

Mali se podsetio duga iz 2012. godine.

- 2012. godne dug je bio 17 milijardi 717 miliona evra. Gospodin je samo za nekih 17 i po milijardi evra promašio, a to pokazuje veliko neznanje. Pogrešno je dao informaciju o javnom dugu i projekciji javnog duga za 2021. godinu. Uvaženi narodni poslanici samo da vidite sa kim imate posla. Posle je u obraćanju dodao se budžet za privredu smanjuje, za privrede 2019. bilo je izdvojeno 20, 16 milijardi dinara a 2021 će imati 41, 7 milijardi dinara, i jednokratna pomoć za kovid, mi iz godinu u godinu povećavamo budžet - objasnio je Mali.

Republički zavod za statistiku će imati dodatni novac takođe.

- U pitanju je velka malicioznost finansijkog eksperta Miroslava Aleksića. U međuvremnu sam dobio izjavu drugog "eksperta" koji je pitao zašto pre četri godine lekari nisu imali plate 1.000 evra, odgovor je prost. Dragan Đilas je stavio novac u svoj džep.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna