SVE NAJGORE O SRBIMA: Olbrajtova se obratila Kongresu, a njeni zahtevi Bajdenu znače pakao za Balkan (VIDEO)

Novosti online

08. 12. 2020. u 17:23

СВЕ НАЈГОРЕ О СРБИМА: Олбрајтова се обратила Конгресу, а њени захтеви Бајдену значе пакао за Балкан (ВИДЕО)

Foto: EPA

BIVŠA državna sekretarka SAD, Medlin Olbrajt izjavila je danas u Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD da tzv. Kosovo mora da bude u UN, a takođe se založila i za reviziju Dejtonskog sporazuma u BiH.

- Prošlo je više od dve decenije od intervencije američke vojske na Kosovu (i  Metohiji) i naredne nedelje će biti obeleženo 25 godina od Dejtonskog sporazuma - počela je ona i rekla da smatra da je SAD ispravno reagovalo u oba slučaja.

Olbrajtova je podsetila i na zalaganja DŽoa Bajdena na Balkanu u toku krvavih sukoba, te istkala da on "razume region".

Takođe, izjavila je i da je potrebna nova regionalna strategija za Balkan.

- Na (tzv.) Kosovu, naš cilj je da to postane normalna država u UN, deo regionalnog međunarodnog sistema i sa svim međunarodnim pravima da brani "svoju terotoriju". To ne sme biti predmet veta Beograda - izjavila je ona.

Ona tvrdi da je Balkan danas stabilan i podržala je put balkanskih država u EU.

Kaže da će Bajdenov tim podržati zemlje u tom putu, te je podsetila na negativne ekonomske posledice Balkana zbog virusa korona.

Rekla je i da Rusija i Kina vrše uticaj u regionu, a da je to pre svega slučaj u Srbiji, gde vlada "anti-zapadna propaganda".

Istakla je i važnost borbe protiv korupcije u regionu.

Svi govornici danas su hvalili albanskog lobistu Eliota Engela, te insistirali na tome da "Srbija mora priznati lažnu državu Kosovo" i da "Republika Srpska blokira napredak BiH".

Anketa

Da li smatrate da je Donald Tramp pokraden na izborima?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

ilija

08.12.2020. 20:40

Pa dokle bre, da ova Vjestica koja se u Beogradu Skolovala da bi nam na ovaj nacin se Zahvalila. Sad se oko Bajdena sukuplja posebna Bagra, Olbreit, Hil. Klinton, Eliot, Sada zele da Srbiji zabiju Noz u ledza za sva Vermena.

Vladeks

08.12.2020. 23:18

Neka nam je dragi Bog u pomoci. Imam osecaj da ce Bog pomoci da se ovoj nepravdi stane na put. Boze blagoslovi moj narod, oprosti i urazumi sve koji mu nanose bol.

JaBre

11.12.2020. 08:45

Sve su prilike da nam se sprema neko novo stradanje ali ovaj put konacno...vise nemamo gde uzmaci tako da je „ili oni ili mi" ,nije bez razliga USA odlucila naoruzati Hrvatsku sa novih 800 000 000$...