VUČIĆ RAZGOVARAO SA O'BRAJANOM: Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD pozdravio doprinos predsednika Srbije miru i stabilnosti

Tanjug

04. 12. 2020. u 18:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Robertom O''Brajanom koji je pozdravio doprinos predsednika Srbije ispunjavanju cilja da Zapadni Balkan bude miran i stabilan region, privlačan za američke i druge strane investicije, koje bi doprinele njegovom društvenom i ekonomskom razvoju.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ОБРАЈАНОМ: Саветник за националну безбедност САД поздравио допринос председника Србије миру и стабилности

Foto: Dragan Milovanović

Sagovornici su konstatovali i da su odnosi dveju zemalja u usponu, ali da ima još mnogo mogućnosti da se oni unaprede do višeg nivoa, posebno u oblasti ekonomije, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je zahvalio O'Brajanu na ličnom angažovanju u jačanju srpsko-američkih veza, istakavši da je otvaranje regionalne kancelarije američke Međunarodne finansijske korporacije za razvoj u Beogradu snažna podrška društvenom i ekonomskom razvoju Srbije, ali i Zapadnog Balkana.

Vučić je istakao da je, tokom sastanaka u Beloj kući, shvatio da savetnik O''Brajan razume poziciju Srbije i da je uvek bio spreman da čuje zahteve i probleme srpske delegacije.

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija poštovati dogovor iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji i da se nada da će taj sporazum doprineti miru i stabilnosti u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (47)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!