ZARAŽENO 60, JEDAN PREMINUO: Današnji presek epidemijske situacije u Pirotskom okrugu

V.Ć.

02. 12. 2020. u 20:29

ЗАРАЖЕНО 60, ЈЕДАН ПРЕМИНУО: Данашњи пресек епидемијске ситуације у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

NA PODRUČJU Pirotskog okruga, danas je registrovano još 60 novoobolelih osoba, a jedna je od posledica kovida 19 preminula u pirotskoj Opštoj bolnici koja je u kovid sistemu.

Broj pacijenata sa pneumonijama u pomenutoj Bolnici danas se povećao na 45 i svi su sa područja okruga. Povećava se i broj pregleda u pirotskoj kovid ambulanti gde je tokom dana pregledano 396 osoba, a na testiranje u nadležnu laboratoriju poslato je 68 briseva.Veći broj pregleda je i u ambulantama u Dimitrovgardu, Babušnici i Beloj Palanci.

Kako saopštava pirotski ZZJZ od početka epidemije sa područja okruga korona je laboratorijski potvrđena 1243 slučajeva, a preminulo je 36 osoba.

Zbog zaraze izolacija je naložena za 1416 osoba. Danas je izolacija naložena za 153 osoba, a ukinuta u 87 slučajeva. Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici je vanredna, a na području grada Pirota vanredna sa daljom tendecijom pogoršanja-kažu u Cnetru za prevenciju i kontrolu bolesti pirotskog ZZJZ i predviđaju porast broja obolelih u narednih desetak dana, zbog čega je neophodno poštovanje svih propisanih era zaštite. Pretpostavlja se da je broj zaraženih veći za sedam do deset puta, ali je oboleli ne javljaju zdravstvenim službama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)