VIŠE SUDNICA, MANjE STARIH PREDMETA: Mnistarka Maja Popović obišla radove na Palati pravde u Kragujevcu

V. Crnjanski Spasojević

27. 11. 2020. u 16:16

ВИШЕ СУДНИЦА, МАЊЕ СТАРИХ ПРЕДМЕТА: Мнистарка Маја Поповић обишла радове на Палати правде у Крагујевцу

Foto: V.C.S.

UNAPREĐENjE pravosudne infrastrukture jedan je od prioriteta Ministarstva pravde, izjavila je ministarka pravde Maja Popović prilikom obilaska radova na izgradnji Palate pravde u Kragujevcu.

U pitanju je najveći pravosudni infrastrukturni projekat koji je Ministarstvo pokrenulo u poslednjih nekoliko decenija, a koji se u potpunosti finansira iz Budžeta Republike Srbije, saopštavaju iz ovog resora. U njemu će biti smešteno svih 11 pravosudnih organa u ovom gradu.

Od 2012. do 2019. u Srbiji je, inače, kompletno rekonstruisano i dograđeno, sanirano, adaptirano i izgrađeno, uključujući i ovu zgradu, više od 200.000 kvadratnih metara.

- Svesni smo značaja ulaganja u pravosudnu infrastrukturu, jer bolji uslovi rada povlače sa sobom veću efikasnost zaposlenih, a veći broj sudnica znači više sudećih dana, manje zaostalih predmeta i samim tim veću efikasnost kompletnog pravosuđa - rekla je Popović, i dodala da očekuje da će nova zgrada poboljšati efikasnost za 30 do 40 odsto.

Ona veruje da će uskoro biti završena i prva faza rekonstrukcije dela niške kasarne „Filip Kljajić“, objekta iz 19. veka, za potrebe posebnih odeljenja za borbu protiv korupcije u tom gradu.

V. D. predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević rekao je da će buduća Palata pravde doprineti još efikasnijem radu pravosudnih organa u Kragujevcu i da će to biti najreprezentativnija zgrada u Srbiji i regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Beba

27.11.2020. 16:58

Могу да изграде палате у сваком граду, али ако судије не почну да раде осам сати дневно као сав свет, и пре свега ПО ЗАКОНУ, нема нам спаса. Нема нерешивих предмета. У Србији постоји поступак који траје дуже од 57 година - дуже од најдужег у САД - зато што суд не поштује закон, неопозиво УТВРЂЕНО. Али, Врховни касациони суд мази судије и не кажњава их. Могу да вам раде шта хоће - и раде. Принцип је: једном судија, увек судија. Има још много страхота у правосуђу. Јадни људи...