NOVIH 42 ZARAŽENIH: Virus korona u Rudničko-takovskom kraju

M.B.

26. 11. 2020. u 13:28

JOŠ 42 osobe zaražene su kovidom-19 u Rudničko-takovskom kraju, prema rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu pristiglim do ovog izveštavanja. Primera radi: juče (25. novembra) broj novoobolelih je, prema zvanično saopštenim podacima, bio – nula...

НОВИХ 42 ЗАРАЖЕНИХ: Вирус корона у Рудничко-таковском крају

Foto: M.B.

Trenutno, ukupan broj lica potvrđenih na korona virus u „trećem piku“ zaraze, kako ga nadležni ovde zovu, je 337.

- Od tog broja, stotinu ih je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Trenutno je hospitalizovano 39 kovid pozitivnih lica sa teritorije ove opštine: petoro u bolnicama u Beogradu, 26 u milanovačkoj Opštoj bolnici, osmoro u čačanskoj. Preostala lica potvrđeno pozitivna na korona virus, kao i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

Nažalost, i Kovid ambulanta tog Doma beleži rekorde pregleda, kojih je juče (27. novembra) u njoj obavljeno 203, urađeno je 35 seroloških testova, 46 antigenskih, uzeto 12 nazofaringealnih briseva, na hospitalizaciju je upućeno osam lica.

Statistika epidemije u ovom kraju ima dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 501, uz 15 smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju