LONČAR ODGOVORIO MARINIKI TEPIĆ: Slikama ćumeza na maliciozan način ,,podržava napore lekara i medicinskih radnika

Novosti online

29. 10. 2020. u 16:30

ЛОНЧАР ОДГОВОРИО МАРИНИКИ ТЕПИЋ: Сликама ћумеза на малициозан начин ,,подржава напоре лекара и медицинских радника

Foto: "Novosti"

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar odgovorio je danas na optužbe Marinike Tepić, koja je objavila fotografije za koje tvrdi da predstavljaju bolničke sobe u našim zdravstvenim ustanovama. On je ocenio da je to bacanje ljage na lekare i medicinske radnike koji se lavovski bore sa novim talasom epidemije virusa korona.

- Neko ko sebe naziva političarem, a odaziva se na Marinika Tepić, dozvoljava sebi, u okolnostima koje su nikad teže za svaki zdravstveni sistem u svetu, da napore lekara i ostalih medicinskih radnika „podrži“ tako što će da slika ćumeze i ćoškove koji su ostali posle njihove vlasti i, po običaju, predstavi ih na maliciozan i nedostojan način - rekao je Lončar, pa dodao:

- Ono čega Marinika ne želi da se seti, a na šta je fotografije koje „šeruje“ bolno podsećaju, jeste kako je srpsko zdravstvo izgledalo za vreme predsednika stranke kojoj trenutno pripada. I nama je bolno da podsećamo da je Srbija bila ocenjena kao država sa ubedljivo najgorim zdravstvenim sistemom u Evropi, da su pacijenti sami kupovali potrošni materijal za operacije, da nije bilo lekova, da za pacijente od retkih bolesti nije postojala budžetska stavka, da je najveća investicija bila popravka lifta u bolnici... i da ne nabrajamo više.

On je rekao da kada neko nema političku ideju i viziju i kada nema načina da se nečim pametnim i konstruktivnim predstavi građanima Srbije, onda mora da traži pažnju „mase“ na društvenim mrežama, predstavljajući svoju sramotu, kao tuđu.

- Svojom nesposobnošću su doveli državu, samim tim i zdravstvo, na samu ivicu ambisa. Počeli smo sve to da popravljamo, ali i gradimo novo, ali toliko toga je uništeno i devastirano za vreme njihove vlasti, da ne možemo da stignemo sve da popravimo. Srećom građani Srbije, pa i ta i takva Marinika ima priliku da se leči u Srbiji u uslovima dostojnim čoveka i u skladu sa svim savremenim medicinskim tekovinama - istakao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)