NASTAVAK ZASEDANjA NARODNE SKUPŠTINE: Pred poslanicima rasprava o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima

Novosti onlajn/S. S. R.

26. 10. 2020. u 09:00

НАСТАВАК ЗАСЕДАЊА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ: Пред посланицима расправа о амандманима на Предлог закона о министарствима

Foto N. Fifić

POLSANICI Skupštine Srbije raspravljaće danas o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima, posle čega će glasati, a trebalo bi da mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić u sredu, 28.oktobra, predstavi svoj kabinet i ekspoze poslanicima.

Podršku zakonu najavili su poslanici vladajuće većine, a za taj zakon, kako su naveli u načelnoj raspravi, neće glasati parlamentarci iz Ujedinjene doline-SDA Sadnžaka i samostalni poslanik Vladan Glišić.

Posle sednice Predsedništva SNS-a poznat je predlog gotovo celog sastava vlade, izuzev potpredsednika, ministra prosvete i ministra bez portfelja. Ministra prosvete predložiće SPS, čiji će kadar voditi taj resor.

Mediji su preneli da će potpredsednici nove vlade biti Branislav Nedimović, Zorana Mihajlović, Maja Gojković, Nebojša Stefanović i Branko Ružić.

Od ukupnog broja članova vlade, kojih će biti 23, čak 11 su žene, i oko 50 odsto je novih ministara.

Predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedelju da SNS, ali i on lično, od vlade traži da se energičnije nego ikad država, time i vlada, suprotstavi organizovanom kriminalu i korupciji, da srpska ekonomija napreduje ogromnom brzinom, da Srbija sačuva samostalnost i nezavisnost i da ostane na evropskom putu.

Poslanici SNS-a su u skupštini poručili da će Vlada Srbije imati podršku u realizaciji tih ciljeva.

Rasprava o amandmanima

Parlament danas raspravlja o amandmanima na Zakon o ministarstvima, a podneto ih je 11. Predstavnici opozicije iz kluba Albanaca i SDA podneli su devet, jedan je Vladin, a jedan predlog odbora. Očekuje se da glasanje bude posle podne, dok će Skupština novu Vladu birati u sredu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)