LAVROV ZA TRI DANA DOLAZI U SRBIJU: Ruski ministar spoljnih poslova u dvodnevnoj poseti našoj zemlji

Tanjug

25. 10. 2020. u 18:34

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov počinje sutra turneju po regionu tokom koje će posetiti Grčku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

ЛАВРОВ ЗА ТРИ ДАНА ДОЛАЗИ У СРБИЈУ: Руски министар спољних послова у дводневној посети нашој земљи

Foto: Tanjug

Lavrov najpre sutra stiže u radnu posetu Atini gde će se sastati sa šefom diplomatije Nikosom Dendijasom, premijerom Kirijakosom Micotakisom, kao i sa liderom opozicione Radikalne levice Aleksisom Ciprasom.

Zatim odlazi u Bosnu i Hercegovinu 28. oktobra, gde će razgovarati sa članovima Predsedništva BiH, odvojeno sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, ministrom spoljnih poslova u Savetu ministara BiH i drugim predstavnicima vlasti u BiH.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da će tema razgovora tokom posete šefa ruske diplomatije biti dalji razvoj saradnje izmedu BiH i Rusije u oblasti politike, trgovine, ekonomije i kulture, kao i humanitarna pitanja.

Istog dana Lavrov dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji.

- Predviđen je sastanak s predsednikom Srbije, kao i prisustvovanje svečanosti povodom završetka unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save i paljenja Večnog plamena na groblju Oslobodilaca Beograda - rekla je ranije portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova.

Ranije je saopšteno da bi Lavrov trebalo da se sastane i sa patrijarhom Irinejom.

U fokusu razgovora biće saradnja Rusije i Srbije, važna međunarodna i regionalna pitanja kao i situacija u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova i Metohije, navela je ranije Zaharova.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?