SUTRA KONSTITUTIVNA SEDNICA ŠABAČKE SKUPŠTINE: Ubedljivu većinu ima SNS, kandidat za gradonačelnika dr Aleksandar Pajić

A. D.

21. 10. 2020. u 13:09

СУТРА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ШАБАЧКЕ СКУПШТИНЕ: Убедљиву већину има СНС, кандидат за градоначелника др Александар Пајић

Foto: A. D.

KONSTITUTIVNA sednica novog saziva lokalnog parlamenta u Šapcu biće održana sutra (u četvrtak), u amfiteatru Visoke škole za obrazovanje vaspitača, sa početkom u 9 časova.

Većinu u novoj Skupštini grada ima SNS sa 37 odbornika. U međuvremenu, naprednjacima su prišli "Zapadna Srbija", Ruska stranka i Evropska zelena partija, pa tako ovaj široki front sada broji 46 od 69 mandata.

Kandidat za gradonačelnika je dr Aleksandar Pajić, jedan od poverenika šabačkog SNS-a i dosadašnji savetnik ministra prosvete. Predsednik Skupštine grada ostaće Nemanja Pajić, predsednik "Zapadne Srbije".

Foto: A. D.

Tekst potpisa

Šabac je, inače, poslednji grad u Srbiji koji dobija novu lokaknu vlast. Za Šapčane je pomalo istorijski trenutak, jer će nakon 20-godišnje vladavine garniture okupljene oko "Zajedno za Srbiju", vlast preuzeti naprednjaci.

Ostaće Šabac upamćen i po maratonskom izbornom procesu kakav nije viđen u Srbiji. Glasanje za lokalne izbore ovde se ponavljalo čak tri puta - u junu, septembu i oktobru, a lokalna samouprava u poslenjem trenutku izbegla je prinudnu upravu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)