ZSO MORA BITI FORMIRANA ODMAH: Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju se sastao sa Miroslavom Lajčakom

D.Z.

16. 10. 2020. u 15:15

DIREKTOR Kancelarije za KiM, Petar Petković sastao se danas (juče) sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

ЗСО МОРА БИТИ ФОРМИРАНА ОДМАХ: Директор канцеларије за Косово и Метохију се састао са Мирославом Лајчаком

Foto: D.Z.

Na sastanku se, kako se navodi u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za KiM, govorilo o nastavku dijaloga, ciljevima i načinima da se reši problem odbijanja Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština.

Foto: D.Z.

-Zajednica srpskih opština mora biti formirana odmah i sa nadležnostima koje joj pripadaju po briselskim dogovorima, i sada je na testu, ne samo volja Prištine da se problemi rešavaju dijalogom, već i sposobnost EU kao posrednika u dijalogu da garantuje sprovođenje dogovorenog-rekao je Petković prema čijim rečima Zajednica srpskih opština ima samo jedan cilj - da zaštiti položaj i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji,pogotovu, što smo, kako se dodaje, poslednjih nedelja bili smo svedoci da ni prava ni bezbednost Srba ne mogu biti zaštićeni u sadašnjem političko-pravnom okviru u našoj južnoj pokrajini. Petković je, kako se dalje dodaje u saopštenju zza javnost, istakao da Beograd, u interesu čitavog regiona, želi nastavak dijaloga i rešavanje otvorenih pitanja miroljubivim sredstvima, međutim konstruktivnost i kredibilnost mora se zahtevati i od Prištine, jer reč je o procesu koji mora počivati na obostranoj spremnosti i dobroj veri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)