LAŽNA POLICIJA LAŽNE DRŽAVE REAGOVALA: Evo šta su rešili da urade zbog srpskog sveštenika koji je skinuo albansku zastavu sa Košara

Novosti online

15. 10. 2020. u 17:52

ЛАЖНА ПОЛИЦИЈА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ РЕАГОВАЛА: Ево шта су решили да ураде због српског свештеника који је скинуо албанску заставу са Кошара

Foto: Novosti

"PORTPAROL" tzv. kosovske policije za region Đakovice Nisret Džurkaj izjavio je danas da će protiv srpskog sveštenika, koji je skinuo albansku zastavu sa karaule Košare, biti pokrenut postupak zbog krivičnog dela "podsticanje mržnje", prenosi Gazeta Ekspres.

Srpski sveštenik skinuo je albansku zastavu koja je stajala na osmatračnici na Košarama.

Nakon izveštavanja medija tzv. kosovska policija izašla je na lice mesta.

Džurkaj je istakao da je oko 15 časova "policija" izašla na lice mesta i da je zastava bila tamo, dakle da nije uklonjena.

Foto: Novosti

Takođe je dodao da će protiv srpskog sveštenika biti pokrenut postupak zbog krivičnog dela "podsticanje mržnje".

Foto: Novosti

- Policijska patrola je oko 15 časova izašla na mesto događaja i zastava je bila tamo. Očekuje se da će istražitelji doći na lice mesta i u dogovoru sa tužiocem pokrenuti postupak protiv sveštenika zbog krivičnog dela "podsticanje mržnje" - rekao je Džurkaj.

Srpski mediji izvestili su danas da je sveštenik iz Beograda 10. oktobra uklonio albansku zastavu koju je 1999. godine OVK postavila na Košarama.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Varto Marx

15.10.2020. 18:41

Vidi se tko je gazda u kuci. Siptar ne propuesta nista slucajnodti, upotrebljava sva sredstva protiv svih gradjana Srpske nacionalnosti, pa i protiv svestenika. Dok Beograd kao i dosada sve mirno posmatra kao da se nista ne desava, i nista nije dosada preduzeo, a vjerovatno ako svestenika uhapse nikakve pomoci nece imati. od strane Srpske vlade.

sima

15.10.2020. 18:41

Vi šiptari podstičete mržnju prema drugim narodima na Kosovu. Vi ste zavesili tuđu -Albansku zastavu na vojnom objektu karaula koja je Srbska. Vas treba da tuži Srbija za širenje nacionalne mržnje prema Srbima. Srbiaj država da oštro reaguje na ove šovinističke pretnje šiptarskih zločinaca. Kosovo nije nikad bila država niti će ikad biti,Kosovo je Srbska pokrajina i ako bog da šiptari je moraju vratiti tamo gde joj je mesto. Ovaj šovinista čisto provicira,neigrajte se mržnjom da vam se nebi slučajno njom vratila. Ako Srbi puknu za 24 sata je Kosovo oslobođeno. Ovo nije više 99-ta?šiptari nezaboravite,imamo vas pun k.rac,dojadili ste i bogu i Alahu.

Goran cirilicom

17.10.2020. 07:47

Не разумем...човек скинуо заставу наше суседне државе, са наше херојске карауле која је симбол отпора НАТО злу. Застава коју су натакарили неки терористи, дакле сведочи да је Албанија учествовала у агресији са НАТО