LUTOVAC IZBACIO 53 ČLANA: Posle izbora novog rukovodstva stranke dosadašnji vrh uzvratio udarac funkcionerima demokrata

D. M.

01. 10. 2020. u 10:11

ЛУТОВАЦ ИЗБАЦИО 53 ЧЛАНА: После избора новог руководства странке досадашњи врх узвратио ударац функционерима демократа

Lutovac najavljuje i krivične prijave

KAKO bi odbranio poziciju predsednika Demokratske stranke, Zoran Lutovac isključio je 53 funkcionera koja su učestvovala na izborima za novo rukovodstvo, najavio je da će protiv većine njih podneti krivične prijave, a u "obračunu" sa pobunjeničkom strujom tražio je i pomoć Evropske partije socijalista, čiji je DS pridruženi član.

Na spisku onih koje je Izvršni odbor na telefonskoj sednici u utorak kasno uveče izbacio iz stranke su i Vida Ognjenović, Dragoslav Šumarac, Božidar Đelić, Aleksandra Jerkov, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Nada Kolundžija...

Aleksandra Jerkov, za "Novosti", kaže da je ovo još jedan dokaz stvarnog zadatka Lutovca - da DS više ne postoji:

- Protiv mene je već podneo prijavu, a sada time preti i Vidi Ognjenović i ostalima koji su učestvovali u organizaciji izbora. Koliko je krivičnih prijava podneo protiv SNS i Aleksandra Vučića? Tužno je gledati kako se grčevito bori da zadrži fotelju.

Struja koja je na neposrednim izborima izabrala Branislava Lečića za predsednika, njegov izbor potvrdiće na Skupštini koja treba da se održi u subotu, 3. oktobra. Lečić je u sredu poručio da je DS izabrala svoje rukovodstvo i politiku:

- To je završeno. Pre dve godine, Lutovac je na stranačkim izborima dobio 650 glasova, sada je glasalo blizu 3.000 ljudi i on to ne priznaje. Postoji li neki veći kriterijum za demokratiju nego glasanje.

ĐILAS: NE MEŠAM SE U DEŠAVANJA U DS

STRANKA slobode i pravde je zahtev Gradskom kriznom štabu podnela u petak, 25. septembra, jedan dan pre nego što su tzv. izbori u DS uopšte bili sprovedeni. Dogovor sa "Kombank dvoranom" za taj termin postoji već deset dana. To tvrdi Dragan Đilas, predsednik SSP, reagujući na tekst objavljen u "Novostima", pod naslovom "Đilas im preoteo salu". U tekstu se navodi da je Organizacioni odbor za izbore u DS hteo da se Skupština održi u subotu, 3. oktobra, u "Kombank dvorani", ali da je taj termin uzela SSP, za sednicu svoje Skupštine. Osvrćući se i na izjavu Branislava Lečića da očekuje nove opstrukcije Lutovca, jer "iza njega stoji Đilas", lider SSP tvrdi:

- Nemam nikakve veze sa dešavanjima i procesima u DS, čiji član nisam od 2016. Takođe, niti jedan član SSP se nije mešao u unutrašnje stvari DS, niti "stoji" iza bilo koga u toj stranci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)