HAOS U DS SE NASTAVLJA: Frakcija demokrata proglasila Lečića, Lutovac traži zaštitu od ministarstva i suda

Tanjug

26. 09. 2020. u 22:28

ХАОС У ДС СЕ НАСТАВЉА: Фракција демократа прогласила Лечића, Лутовац тражи заштиту од министарства и суда

Foto Tanjug

DEO DS koji je organizovao izbore u Demokratskoj stranci objavila je večeras da je za novog predsednika stranke izabran Branislav Lečić, kao i još pet potpredsednika.

Na konferenciji za novinare je rečeno da su glasali članovi 105 opštinskih odbora i da je izlaznost bila 72,6 odsto, a konačni rezultati biće proglašeni u roku od 48 sati i potom verifikovani na izbornoj skupštini.

DS tako praktično ima dva predsednika, Zorana Lutovca i Lečića, a koji je legitiman i legalan - tek će biti predmet sporenja, pošto je Lutovčevo rukovodstvo poslalo dopis Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kako bi predupredilo upis Lečićevog dela stranke u Registar političkih organizacija.

Lečić je tom delu stranke poručio da im ne savetuje da idu na sud, da ne gube vreme, jer je, tvrdi, stranačka procedura u vezi sa izbornom skupštinom ispoštovana.

Lečić je rekao da mu je ovo najvažnija uloga u životu i "pozvao sve one koji su bili u nesporazumu, kao i sve demokrate, da se ujedine oko zajedničke priče".

Vida Ognjenović se osvrnula na današnja dešavanja zbog kojih je prekinuto glasanje u opštinskom odboru DS Stari grad i skidanje table sa nazivom DS iz Nušićeve ulice.

Ognjenović je rekla da su u centralnu stranke došli Lutovčeva zamenica Dragana Rakić i Dušan Kostadinović, koji su ometali izbore i koji su došli fizički da ih izbace iz stranke.

Rekla je da je začuđena tim postupkom koji, kako kaže, najbolje objašnjava zašto se ta struja odvojila.

Kad je reč o skidanju table sa ulaza u sedište stranke u Nušićevoj rekla je:

"Neka se stidi onaj ko je naredio da se ta tabla skine", rekla je Ognjenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)