EKONOMSKI zamah koji će dati opipljive rezultate u Beogradu, Prištini, pa i u celom regionu, prema mišljenju Ričarda Grenela, specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog dveju strana, trebalo bi da političke teme i "borbu oko simbola" stavi u drugi plan, ali je pitanje u kojoj meri će to biti dovoljan zalog da se kosovski čvor uspešno razmrsi.

Anja

24.09.2020. 09:19

Evropa je stvarno postala smešna sa svojim prenemaganjem, šargarepama, lažnim moralisanjem i lošim odlukama. Zavlače nas već 30 godina. Mogli su nas 1990.primiti sve zajedno ili razdvojeno kao današnjih 6 država, nego su dozvolili rat. Mogli su sprečiti bombardovanja. Mogla je Evropa da ne prizna Kosovo, nego se uplela u vrzino kolo iz kog ne zna da izadje. Nijedan problem ona nije rešila bez Amerikanaca, jer je de fakto kolonija od 1945. Kako su Amerikanci sve zamislili tako će i biti. Mi samo da izvučemo najbolje što možemo. Jer nažalost tako funkcionišu stvari.

Roni

24.09.2020. 10:37

Teško nama sa evropskim prevarantima da nema Amerike. Sada su se setili Zajednice Srpskih Opština, a prethodno su taj dogovor gurnuli u ćošak. Radili su sa nama šta su hteli, dok je Vučić sticao prijatelje medju velikima. Sada će se druge pesme pevati.

Mikiboy

24.09.2020. 10:42

Najbolje je da se napravi nova Evropska Unija ali ovaj put bez Merkeleve jer Nemacka pravi fasisticku Evropu.Mali Sengen moze biti izuzetan pocetak.

Šator

24.09.2020. 11:32

ЕУ се показала као некредибилан медијатор, у смислу да Бриселски споразум јасно показао да једна страна не испуњава своју једину обавезу, и медијатор ништа не подузима. Или слично, пре више од 7-8 година, кад је у БиХ био проблем око судских надлежности, долазила је висока представница за спољну политику Кетрин Ештон, која је захтијевала компромис, српска страна је испунила свој дио, док муслимани и хрвати нису. И ником ништа. Ако се тако понашаш, ниси кредибилан, и шта има више да причамо. Када испуните своје обавезе, онда можемо нешто даље да преговарамо.

prellee

24.09.2020. 15:28

Ja isto vjerujem da će US održati riječ! Nemaju više gdje ulagati ogroman novac, nego kod nas na Balkanu, u Srbiji najbolje, biće najsigurnije kod nas. Na Istoku Azije Kinezi im stvaraju problem, na Bliskom Istoku je pretnja Iran, Sirija je izgubljena. Na sjeveru Afrike ne mogu napraviti mirno ekonomsko okruženje, Libija je u haosu, na istoku EU, u Ukrajini je nestabilno, ostaje BALKAN da ulažu kapital i da ga naprave samostalnim, sigurnim. Balkan je za njih DALEKI ISTOK, buduća Sjeverna Koreja. To je istorijska činjenica, to je ekonomska mogućnost danas i dugoroćna korist za US ubuduće. Najlakše je oteti EU teritoriji, Srbiju kupiti, jer je EU, naročito Njemačka optetečena mržnjom prema Srbima, najviše pogriješila na Balkanu. Njemačka je morala Srbiju najviše nagraditi i najviše bi dobila United Njemačka, odnosno EU, nažalost Njemačka se nije mogla promjeniti, nije Srbiju HTJELA razumjeti. Handkea je trebalo čitati, njegovu knjigu "Zimsko putovanje do rijeka Dunava, Save, Morave i Drine“ ili "Pravda za Srbiju". US je to na vrijeme shvatila i sad ima prednost u odnosu na EU društvo. To će mnogo koštati EU.