NEOTVARANjE poglavlja u junu je bila politička odluka i poruka EU, u kontekstu brojnih geopolitičkih pomeranja, koju smo razumeli.

Dragan Dubonjac

19.09.2020. 09:50

Ovo oko poglavlja više nema samo veze sa Prištinskim problemom već i ono što Briselski političari nazivaju prilagođavanjem spoljne politike Kandidata za članstvo ! Postoji jedan problem u njihovom pristupu , taj Pristup je arogantan i iskazuje nerazumevanje i nipodaštavanje kandidata ! Tražiti , u slučaju Srbije , uviđenje sankcija Belorusiji i Rusiji a aa druge strane ne davati definitivni datum pristupa Srbije EU je na neki način političko stavljanje omče kandidatu . Jer tog istog kandidata stavljate u nemoguću poziciju ako uvede sankcije ovim dvema državama odgovor bi bio kontrasankcije u obliku blokade izvoza robe i eventualno politički revanš u vidu priznavanje kosovske samostalnosti ! Tako da Srbija nema izbora sem da insistira na definitivnom prilagođavanjj spoljne politike sa Briselom tek kada postanemo punopravni član te asocijacije !

Luka

21.09.2020. 10:12

Na što smo se sveli i mi ,pogotovo EU da o mišljenju jednog trećerazrednog činovnika ovisi sudbina jedne ,zemlje,države i naroda.Kukuj lele kud ide Evropa.