POČELA NOVA RUNDA DIJALOGA U BRISELU: Beograd insistira na Zajednici srpskih opština

Tanjug

17. 09. 2020. u 11:45

ПОЧЕЛА НОВА РУНДА ДИЈАЛОГА У БРИСЕЛУ: Београд инсистира на Заједници српских општина

Foto: Tanjug

DELEGACIJA Beograda na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem sastala se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u Briselu.

Nakon bilateralnih sastanaka obe delegacije sa EU posrednicima, u 11:30 trebalo bi da počne i nova runda trilateralnih razgovora Beograda i Prištine na ekspertskom nivou.

EU je juče najavila promenu dogovorene agende, pri čemu bi se danas u Briselu razgovaralo samo o finansijskim potraživanjima, ali ne i o statusu manjinskih zajednica.

Delegacija Beograda insistira na tome da Zajednica srpskih opština bude prva tačka o kojoj će se razgovarati na današnjem sastanku.

Prema informacijama Tanjuga, delegacija Prištine u Brisel je došla samo sa ekspertima za ekonomska pitanja u nameri da se ne pokreće tema srpske zajednice na Kosovu koja je dogovorena još 2013. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

SRBA

17.09.2020. 14:56

Sta pregovarati sa nekim ko jos nije ispunio ono sto je prihvatio u prethodnim pregovorima. Prvo ispuniti SVE potpisano, tek onda prihvatiti bilo kakav razgovor. Sta tu nije jasno!