VUČELIĆ O KOSOVU I METOHIJI: Srbija mora izdržati pritisak, Vučićeva pozicija veoma teška (VIDEO)

Novosti online

13. 09. 2020. u 12:05

GLAVNI i odgovorni urednik “Novosti”, Milorad Vučelić, izjavio je da je Srbija pod velikim pritiskom u pogledu Kosova i Metohije, koji mora izdržati, i naglasio da je pozicija predsednika Srbije Aleksandra Vučića veoma teška.

ВУЧЕЛИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Србија мора издржати притисак, Вучићева позиција веома тешка (ВИДЕО)

Foto: TV Prva printskrin

- Na kraju će pitanje Kosova i Metohije rešavati velike sile, a tu će morati biti uključene, pored Amerike, i Rusija i Kina. To je manevarski prostor koji Srbija ima - rekao je Vučelić u jutarnjem programu TV Prva.

Govoreći o sporazumu tri koalicije u Crnoj Gori, Vučelić je podsetio da je Srbija prethodno u Vašingtonu potpisala moratorijum na akciju otpriznavanja tzv. Kosova.

- Da li postoji iko u svetu koga bismo mi mogli ubediti, kada bi Crna Gora donela tu odluku (kada bi Crna Gora povukla priznanje tzv. Kosova), da na tu odluku nije uticao predsednik Srbije Aleksandar Vučić? Niko nam ne bi verovao - izjavio je Vučelić i istakao da ne bi bilo dobro kada bi se videlo da Srbija ne poštuje sporazum u Vašingtonu.

Govoreći o nekim osudama iz Srbije zbog sporazuma u Crnoj Gori, Vučelić je istakao da je to stara politika zavade mitropolita Amfilohija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koju su odgovorni ljudi bliski vlasti, ali da je siguran da to ne rade po Vučićevom nalogu.

Vučelić smatra da bi bilo jako dobro da Milo Đukanović sa vlasti ode mirno.

- Po logici stvari, odlazeća partija vlasti će se kruniti i gubiti svoje glasačko telo. Ja strepim zbog tog skupa tzv. patriotskih snaga, gde je bilo i neskrivenog i masovnog neoustašluka. Nije problem da Crna Gora ima državu, ali ne na antisrpskoj ideologiji u potrazi za identitetom i onda ga nađu u Tompsonu i Škori - rekao je Vučelić i dodao da Srbija ima dovoljno problema da bi se bavila otimanjem države Crnoj Gori.

Komentarišući situaciju u Republici Srpskoj, Vučelić kaže da Republika Srpska ima svoj temelj na Dejtonskom sporazumu.

- Svako onaj ko želi da vrši reviziju Dejtonskog sporazuma ili poteže bivše presude o ratnoj šteti kao Bakir Izetbegović, podgreva stvar. Dodik je imao uvek dobar pristup sa strancima - kaže Vučelić, istakavši da Dodik ima veći manevarski prostor od Aleksandra Vučića, iz kog razloga od Zapada za RS zahteva prava koja se dodeljuju tzv. Kosovu.

Govoreći o sukobu FSS i FK Partizan, Vučelić ističe da "Partizan nije mogao da pređe preko niza bahatog ponašanja".

- Ako FSS nastavlja da se ponaša pristrasno i na štetu Partizana, onda se situacija neće popraviti. Mi smo uvek pomirljivi, ali nismo mogli da preskočimo niz bahatog ponašanja. Ako diskriminatorski pritup prestane i FSS odustane od misije da može bez Partizana da postoji srpski fudbal, onda će se u dobroj veri nastaviti sa radom - zaključio  je Vučelić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade