SPECIJALNI predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da je krajnje vreme da proces dijaloga Beograda i Prištine bude uspešno priveden kraju.

Komentari (3)

prellee

09.09.2020. 21:53

Ne treba žuriti, samo polako i mudro. EU se žuri jer od 2013 ništa nisu uradili, i sad bi sproveli ono što samo EU odgovara. EU je propustila svoju priliku, izgubila povjerenje Srbije i sad ne može ono što je trebalo biti 2013 god. Mjenjaju se stvari na Balkanu, i neko se boji posljedica. O tom je trebalo voditi računa prije, a imali su za razmišljanje i dva WW. Zapad nikako da naučili lekciju, NE MOŽE SE RJEŠTI BALKAN BEZ UVAŽAVANJA SRPSKOG PITANJA. Ne može VELIKI NAROD u malu bocu.

biki

10.09.2020. 00:19

Da bi se nešto okončalo, mora najpre početi. Ako ne računamo šiptarske potpise na papiru, koje oni dele šakom i kapom znajući da ništa od potpisanog neće ispuniti, dijalog tek treba da počne ispunjavanjem bar jedne stavke od strane Šiptara. Osim toga Lajčeku odgovara da to potraje, jer je debelo plaćen ni za šta. A i nama odgovara da potraje, jer dobro znamo da nikada niko neće potpisati to što siledžije od nas očekuju.

Dragan

10.09.2020. 06:52

Силом и бомбама, без слободне воље, наметнути "посредници", који уз то фаворизују једну страну а другу оштећују - су окупатори а не посредници. Међународно право је јасно и резолуција 1244 је јасна - територијални интегритет државе је неприкосновен, Косово не може бити засебна држава, већ само интегрални део Србије и о томе завршну реч неће имати ни потомци фашиста ни потомци робовласника, колонизатора, расиста... ни њихови изасланици.